
Ανάπτυξη του εμπορίου με τη Λατινική Αμερική υποσχέθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε από το Ελ Σαλβαδόρ τη μετάβαση των χωρών της Κεντρικής Αμερικής από την εποχή των εμφυλίων πολέμων στη Δημοκρατία. Ο Τζορτζ Μπους υποσχέθηκε να στηρίξει τις οικονομίες των χωρών της περιοχής με πολιτικές ελεύθερου εμπορίου.
37
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε από το Ελ Σαλβαδόρ τη μετάβαση των χωρών της Κεντρικής Αμερικής από την εποχή των εμφυλίων πολέμων στη Δημοκρατία. Ο Τζορτζ Μπους υποσχέθηκε να στηρίξει τις οικονομίες των χωρών της περιοχής, ακολουθώντας πολιτικές ελεύθερου εμπορίου.
Κατά την πεντάωρη παραμονή του στο Ελ Σαλβαδόρ, ο κ. Μπους συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας Φρανσίσκο Φλόρες, ενώ στη συνέχεια το πρόγραμμά του προέβλεπε γεύμα εργασίας με ηγέτες άλλων χωρών της Κεντρικής Αμερικής -της Κόστα Ρίκα, του Μπελίσε, της Γουατεμάλα, της Ονδούρας, της Νικαράγουα και του Παναμά.
Ο Αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι η ευημερία και η ειρήνη στη Λατινική Αμερική είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών και υποστήριξε το εμπόριο θα «ενισχύσει τις προσπάθειες για πολιτικές, οικονομικέ και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις».
Ο ίδιος τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ανοικτές για να αγοράσουν αγαθά από ολόκληρο τον κόσμο. «Θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου των χωρών της αμερικανικής ηπείρου, στόχος της οποίας είναι να συμπεριλάβει το σύνολο των κρατών του (δυτικού) ημισφαιρίου» δήλωσε ο Τζορτζ Μπους.
Επίσης, ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον προτίθεται να προωθήσει πολιτικές μετανάστευσης που θα συνδέουν το εργατικό δυναμικό της περιοχής με την αγορά εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το Ελ Σλαβαδόρ ήταν ο τρίτος και τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Τζορζ Μπους σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Είχαν προηγηθεί το Μεξικό και το Περού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Πρίγκιπας Λούις: Γίνεται 8 χρόνων και οι γονείς του στέλνουν τις ευχές τους
- Τεχνητή νοημοσύνη: Γιατί οι περισσότεροι εργοδότες δεν είναι ικανοποιημένοι από την AI – Οι προκλήσεις
- Ο δρόμος για τη Μάλτα: Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να βρεθεί ξανά στο Final Four του Champions League
- Κάμπινγκ: Backstage από την επίσημη φωτογράφηση της σειράς
- ΠΑΣΟΚ: Υποθηκεύουν την εθνική ενεργειακή ασφάλεια εν μέσω παγκόσμιας κρίσης
- ΕΟ ΚΚΕ: Διάταξη-ταφόπλακα για τις κοινωνικές δομές των δήμων και των εργαζομένων από την κυβέρνηση
