Τρίτη 14 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
«Ναι» στους επιθεωρητές του ΟΗΕ υπό προϋποθέσεις λέει ο Ιρακινός αντιπρόεδρος

«Ναι» στους επιθεωρητές του ΟΗΕ υπό προϋποθέσεις λέει ο Ιρακινός αντιπρόεδρος

Το Ιράκ θα αποδεχόταν τους παρατηρητές του ΟΗΕ, εφόσον ο Οργανισμός προσδιόριζε επακριβώς τις τοποθεσίες των επιθεωρήσεων και το χρονοδιάγραμμα της αποστολής τους. Τη δήλωσή αυτή έκανε ο αντιπρόεδρος του Ιράκ μιλώντας σε εφημερίδα της Σ.Αραβίας.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

30

Το Ιράκ θα αποδεχόταν τους παρατηρητές του ΟΗΕ, εφόσον ο Οργανισμός προσδιόριζε επακριβώς τις τοποθεσίες των επιθεωρήσεων και το χρονοδιάγραμμα της αποστολής τους. Τη δήλωσή αυτή έκανε ο αντιπρόεδρος του Ιράκ, Ταχά Γιασίν Ραμαντάν, μιλώντας σε εφημερίδα της Σαουδικής Αραβίας.


Ο Ιρακινός αξιωματούχος χαρακτήρισε «κατασκόπους» τους επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών και υποστήριξε ότι η επιστροφή τους στη Βαγδάτη έχει ως στόχο «να φέρει στο φως πληροφορίες για το Ιράκ, ώστε μια προσεχή αμερικανική επίθεση να είναι πιο επώδυνη από τις προηγούμενες».


Ο Ταχά Ρασίν Ραμαντάν ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής και αντιπρότεινε την αποστολή στο Ιράκ «αποστολής Αράβων επιθεωρητών», οι οποίοι θα μπορούσαν να επισκεφθούν όλες τις δυνατές θέσεις, ακόμα και τα προεδρικά μέγαρα του Σαντάμ Χουσεΐν.







Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Ιουλίου 2026
Cookies