Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το ασφαλιστικό
Έλλειψη σοβαρότητος και οριακές αλλαγές με μικροπαροχές στο ασφαλιστικό καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Γιώργος Σουφλιάς, ύστερα από σύσκεψη με στελέχη της ΝΔ. Ο Δ.Ρέππας, απαντώντας, κατηγόρησε τη ΝΔ για αναλγησία, αμηχανία και προγραμματική ανεπάρκεια.
Σε υψηλούς τόνους επέκρινε την κυβέρνηση για τις πρωτοβουλίες της για το ασφαλιστικό ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, Γιώργος Σουφλιάς, ύστερα από σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του με τα αρμόδια στελέχη του κόμματος. Ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι η αντίδραση της ΝΔ αποκαλύπτει αμηχανία και προγραμματική ανεπάρκεια.
Ο κ.Σουφλιάς δήλωσε: «Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση είναι πασοκισμός, όπου περισσεύει ο λαϊκισμός και τα επικοινωνιακά τρικ, αλλά λείπει η ουσία». Ο κ.Σουφλιάς έκανε λόγο για επιπολαιότητες και κομματικές σκοπιμότητες, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, αφού αντί να επιλύει το ασφαλιστικό, «το κουκουλώνει».
Διερωτήθηκε ακόμη «ποια αξιοπιστία και ποια σοβαρότητα έχει η κυβέρνηση Σημίτη, όταν πριν από ένα χρόνο έλεγε ότι κινδύνευε η βιωσιμότητα των ταμείων και εξήγγειλε κυνικά μέτρα και τώρα προχωρά σε οριακές αλλαγές με κάποιες μικροπαροχές».
Ακόμη, πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει κοστολόγηση των μέτρων και ο κ.Ρέππας δεν απαντά που θα βρει τα 2 τρισ. δρχ. που χρωστά το δημόσιο από οφειλές της τριμερούς χρηματοδότησης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κύριοι Γ.Αλογοσκούφης, Ν.Κακλαμάνης, Ν.Νικολόπουλος, Χ.Ρεγκούζας κ.ά.
Απαντώντας ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας δήλωσε: «Θα περιφρουρήσουμε την συναινετική διαδικασία, η οποία μέχρι τώρα αποδίδει καρπούς. Για ένα τέτοιο θέμα καλό θα ήταν να αποφεύγονται δηλώσεις που πηγάζουν από αντιπολιτευτική σκοπιμότητα και όχι από το πραγματικό ενδιαφέρον για τα συμφέροντα των εργαζομένων και της Ελληνικής κοινωνίας».
Στη συνέχεια, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο οικονομικά και δίκαιο κοινωνικά, η κυβέρνηση δεν θα συμφιλιωθεί με μικροκομματικές και συντεχνιακές προσεγγίσεις.
Τέλος, προσέθεσε: «Κατανοούμε την αντίδραση της ΝΔ, που αποκαλύπτει όχι μόνο αμηχανία και προγραμματική ανεπάρκεια, αλλά και το πόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ταυτισμένο με την κοινωνικά ανάλγητη πολιτική που ακολούθησε και σε αυτό τον τομέα ως κυβέρνηση την περίοδο 90-93. Το πρόβλημα της ΝΔ δεν θα γίνει πρόβλημα του ελληνικού λαού».