«Πράσινο φως» για οικοδόμηση στα εκτός σχεδίου οικόπεδα
Σε εντάξη στο σχέδιο πόλεως 220.000 στρεμμάτων σε όλη τη χώρα προχωρά το ΥΠΕΧΩΔΕ και επαναφέρει τη ζώνη των 500 μέτρων γύρω από εγκεκριμένους οικισμούς, εντός των οποίας μπορούν να χτιστούν τα οικόπεδα που δεν είχαν την αναγκαία αρτιότητα.
Ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οικοπέδων σε εκτός σχεδίου περιοχές δίνουν δύο ρυθμίσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, που αυξάνουν τις περιουσίες των πολιτών και οδηγούν σε ταχύρυθμες εντάξεις στο σχέδιο πόλεως 220.000 στρεμμάτων σε όλη τη χώρα.
Όπως αναφέρει, την Τρίτη, η εφημερίδα Το Βήμα με τις δύο νέες ρυθμίσεις επανέρχεται η ζώνη των 500 μέτρων γύρω από εγκεκριμένους οικισμούς, εντός της οποίας μπορούν να χτιστούν πλέον τα οικόπεδα που έως τώρα δεν είχαν την αναγκαία αρτιότητα, σύμφωνα με τους όρους της εκτός σχεδίου δόμησης.
Εξάλλου, με νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ για τους όρους δόμησης γύρω από τα ρέματα ανοίγει ο δρόμος για ταχύρυθμες εντάξεις στο σχέδιο πόλεως περίπου 220.000 στρεμμάτων, οι οποίες στην πλειονότητά τους καθυστερούσαν λόγω της ανυπαρξίας της οριοθέτησης των ρεμάτων.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων