Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 12o
Με τη συμμετοχή της Βόρειας Συμμαχίας κλιμακώνονται οι επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν

Με τη συμμετοχή της Βόρειας Συμμαχίας κλιμακώνονται οι επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν

Με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, οι δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας ενισχύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ στις επιχειρήσεις τους στο ανατολικό Αφγανιστάν. Παράλληλα, αεροσκάφη Β-52 συνεχίζουν το σφυροκόπημα των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα.

30

Με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, οι δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας ενισχύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ στις επιχειρήσεις τους στο ανατολικό Αφγανιστάν. Παράλληλα, αεροσκάφη Β-52 συνεχίζουν το σφυροκόπημα των Ταλιμπάν και των ανδρών της Αλ Κάιντα.








Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και τον απεσταλμένο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η αυτοκινητοπομπή αποτελείται από δώδεκα τεθωρακισμένα, μεταξύ αυτών, έξι άρματα μάχης, εκτοξευτές ρουκετών και άλλα στρατιωτικά οχήματα. Η πομπή κατευθύνεται στην Γκαρντέζ, πρωτεύουσα της επαρχίας Πάκτια, όπου περίπου 2.000 άντρες επιτίθενται εναντίον εκατοντάδων μαχητών της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν. Τις χερσαίες επιχειρήσεις υποστηρίζουν βομβαρδιστικά Β-52.


Το αφγανικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου χίλιοι Αφγανοί στρατιώτες συμμετέχουν στην επιχείρηση Ανακόντα. Κατά τον Αμπντούλ Ματίν Χασανκίελ, διοικητή των τοπικών αφγανικών δυνάμεων, περίπου χίλιοι μαχητές της Αλ Κάιντα βρίσκονται στα βουνά γύρω από την Γκαρντέζ.


Τουλάχιστον οκτώ Αμερικανοί και επτά Αφγανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις αυτές και περίπου 40 Αμερικανοί και 30 Αφγανοί τραυματίστηκαν.


Ο αμερικανικός στρατός ζήτησε ήδη ενισχύσεις από 300 άνδρες, 17 μαχητικά ελικόπτερα και πολλά αεροσκάφη τύπου A-10, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να εκτοξεύουν ρουκέτες και βολές μεγάλης ταχύτητας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις νέες ομάδες των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα.




Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies