
Επενδύσεις σε Ελλάδα και Βαλκάνια συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομίας Ελλάδας – Γερμανίας
Τη διενέργεια επενδύσεων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομίας της Ελλάδας, Ν.Χριστοδουλάκης και της Γερμανίας, Χ.Αϊχελ, οι οποίοι συναντήθηκαν την Πέμπτη. Ο Γερμανός υπουργός χαρακτήρισε «πραγματικό θαύμα» την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.
30
Την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων με τη διενέργεια επενδύσεων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομίας της Ελλάδας, Νίκος Χριστοδουλάκης και της Γερμανίας, Χάνς Αϊχελ, οι οποίοι συναντήθηκαν την Πέμπτη.
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, οι δύο υπουργοί τόνισαν ότι εντός του 2002 θα γίνει συγκέντρωση Γερμανών επενδυτών στην Ελλάδα, προκειμένου να εξεταστεί η προοπτική επενδύσεων σε πέντε τομείς της ελληνικής οικονομίας -τουρισμός, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, τράπεζες και ναυπηγεία- καθώς και την πραγματοποίηση κοινών επενδύσεων στα Βαλκάνια.
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης για τη συνεργασία των δύο χωρών στο επίπεδο της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής της ΕΕ, καθώς και για την υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα αυτή, ο κ. Αϊχελ ανέφερε: «Εμείς την βλέπουμε με μεγάλη συμπάθεια. Είναι ένας πολύ καλός υποψήφιος, αλλά η απόφαση της γερμανικής πλευράς θα οριστικοποιηθεί αφού εξεταστούν όλες οι υποψηφιότητες στο πλαίσιο του ECOFIN και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.»
Aπαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα, ο κ.Αϊχελ δήλωσε ότι το θέμα έχει κλείσει για τη γερμανική πλευρά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Συναγερμός στον Νέο Κόσμο – 55χρονος έχει ταμπουρωθεί σε διαμέρισμα αφού χτύπησε τη μητέρα του – Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ
- Αρκτική: Η κινητικότητα που προμηνύει σύγκρουση – Τι τη φέρνει στο επίκεντρο των ανταγωνισμών
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Χατζηδάκης: Νέες φοροαπαλλαγές και μέτρα στήριξης τον Σεπτέμβριο
- Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕΛ Novibet ο Παντελίδης
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Εξάρχου (AKTOR): O Κάθετος Διάδρομος λύση για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης
- Βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο καβγά μεταξύ δύο 19χρονων κοριτσιών στην Αγ. Βαρβάρα
