37

Χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα διεξήχθησαν την Κυριακήοι εκλογές σε 62 δικηγορικούς συλλόγους ολόκληρης της χώρας. Τα πρώτα αποτελέσματα από τους συλλόγους της περιφέρειας έχουν ήδη ανακοινωθεί, ενώ ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι εκλογές θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα.


Στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ), οι 20 κάλπες που στήθηκαν έκλεισαν με τη δύση του ήλιου. Κατά την πρώτη μέρα των εκλογών στο ΔΣΑ, ψήφισαν συνολικά 4.065 δικηγόροι, επί συνόλου 16.342 δικηγόρων της Αθήνας που έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν.


Η προσέλευση των δικηγόρων την πρώτη ημέρα των εκλογών στο ΔΣΑ κυμάνθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη πρώτη ημέρα των εκλογών του 1999. Οι κάλπες σφραγίστηκαν και θα παραμείνουν στο κτίριο του ΔΣΑ, όπου άνδρες της Αστυνομίας θα τις φυλάξουν καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας.


Αργά το βράδυ της Δευτέρας θα καταμετρηθούν οι σταυροί των υποψήφιων προέδρων και θα κριθεί ποιοι θα είναι οι δύο πρόεδροι που θα περάσουν στον επαναληπτικό δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Μαρτίου 2002.


Ανάλογη είναι η διαδικασία και στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, όπου οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη και την εκλογή της νέας διοίκησης για την επόμενη τριετία (2002-2005) συνεχίζονται και τη Δευτέρα, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Holiday Inn. Στις εκλογές δικαιούνται να πάρουν μέρος 4.936 δικηγόροι της Θεσσαλονίκης.

Εκλογές δεν διεξήχθησαν στο Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου Κρήτης, διότι το προεδρείο του συλλόγου έχει παραιτηθεί για το θέμα της έδρας του τοπικού Εφετείου (Ηράκλειο-Χανιά).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ