Σε βαρύ κλίμα οι συνομιλίες για τον ευρωστρατό μεταξύ Καραμανλή και Βρετανού ΥΠΕΞ
Βαρύ κλίμα και την ανυποχώρητη στάση της Βρετανίας συνάντησε ο Κώστας Καραμανλής στο θέμα του ευρωστρατού κατά τις συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών, Τζακ Στρο. Οι συνομιλίες έγιναν σε έντονο ύφος και «δεν ειπώθηκε τίποτα για νέα φόρμουλα».
Βαρύ κλίμα και την ανυποχώρητη στάση της Βρετανίας συνάντησε ο Κώστας Καραμανλής στο θέμα του ευρωστρατού κατά τις συνομιλίες που είχε με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Τζακ Στρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνομιλίες έγιναν σε έντονο ύφος και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «δεν ειπώθηκε τίποτα για νέα φόρμουλα».
Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να εξομοιώνεται μία χώρα-μέλος της ΕΕ με μία χώρα που δεν είναι μέλος, και πως οι Έλληνες πολίτες δικαιούνται και απαιτούν να αισθάνονται το ίδιο ασφαλείς, όπως και οι άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες. Χαρακτηριστικό της συνάντησης ήταν ότι ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε κατά τη διάρκειά της τους συμβούλους του, οι οποίοι επικαλέστηκαν άρθρα και συμφωνίες.
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι πρόκειται για ζήτημα αρχής και επισήμανε πως δεν πρόκειται για θέμα κομματικής αντίληψης αφού, όπως σημείωσε στο συνομιλητή του, όλα τα κόμματα στην Ελλάδα έχουν τις ίδιες απόψεις.
Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι όλοι επιθυμούν την πολιτική λύση του προβλήματος. Προειδοποίησε όμως ότι δεν νοείται διεύρυνση, αν δεν είναι η Κύπρος στην ομάδα των νέων κρατών που θα ενταχθούν στην ΕΕ χωρίς να είναι προαπαιτούμενο η επίλυση του πολιτικού προβλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού μετά την επανέναρξη των συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς.
Στη συζήτηση με τον κ. Στρο ο κ. Καραμανλής έθιξε και το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, σημείο στο οποίο ο Βρετανός υπουργός χαμογέλασε, δεν φάνηκε αρνητικός, αλλά και δεν δεσμεύτηκε.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων