Σιωπηρή παράταση για την τιμή του βάμβακος – Επαφές των αγροτών με αρχηγούς κομμάτων
Για το Σάββατο ή την Κυριακή μετατίθενται πιθανότατα οι ανακοινώσεις για το τελικό ο ισοζύγιο του βάμβακος. Εν τω μεταξύ, καθοριστικές αναμένεται να είναι οι συναντήσεις που θα έχουν την Παρασκευή εκπρόσωποι των αγροτών με αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
Συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή, οι εκπρόσωποι των αγροτών. Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Γεωργίας έδωσε σιωπηρή παράταση μία, δύο ημερών στην παράδοση του βαμβακιού, που κανονικά έληξε στις 10 το βράδυ της Πέμπτης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, οι ανακοινώσεις για το τελικό ισοζύγιο του βάμβακος μετατίθενται για το Σάββατο ή την Κυριακή. Μέχρι τότε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα έχουν το περιθώριο να επανελέγξουν τις περιπτώσεις εκείνες των παρανομούντων αγροτών, ώστε να μην υπάρξουν λάθη που θα δώσουν αφορμή για αντιπαραθέσεις με τους αγρότες.
Πάντως, χθες, Πέμπτη, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στα Τέμπη και έκλεισαν για μία ώρα περίπου την εθνική οδό. Οι εκπρόσωποί τους τους ενημέρωσαν για τις σημερινές συναντήσεις που θα έχουν στην Αθήνα με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
Ειδικότερα, λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής οι εκπρόσωποι των αγροτών θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, στη συνέχεια με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Νίκο Κωνσταντόπουλο, στις 1:30 με το γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Λαλιώτη, και ακολούθως με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στις 3:30 θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρη Τσοβόλα, και αμέσως μετά με τον πρόεδρο του ΚΕΠ, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Για σήμερα, Παρασκευή, οι αγρότες αναμένεται να αποκλείσουν σταδιακά τους δρόμους σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Με εξαίρεση τον Πολύγυρο, όπου οι αγρότες αποχώρησαν από την περιοχή του κτιρίου της Νομαρχίας Χαλκιδικής, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα τα τρακτέρ βρίσκονται σε κομβικά σημεία δρόμων και κατά διαστήματα στήνονται μπλόκα.
Οι επικείμενοι αποκλεισμοί δρόμων στη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα, καθώς σε πολλές περιοχές η κυκλοφορία των οχημάτων ήδη διεξάγεται με δυσκολία λόγω της πυκνής ομίχλης.
Τα περισσότερα σημεία συγκέντρωσης έχουν δημιουργηθεί στους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής (όπου οι αγρότες συγκέντρωσαν τρακτέρ σε έντεκα κομβικά σημεία). Από χθες το βράδυ τα μπλόκα ενισχύθηκαν σημαντικά – σε σχέση με τις τελευταίες μέρες – αφού ολοκληρώθηκε η παράδοση των ποσοτήτων βαμβακιού στα εκκοκκιστήρια από τους παραγωγούς.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.