
Επικύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος το νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στις τράπεζες
«Υπέκυψε» τελικά ο Τούρκος πρόεδρος, Νεζντέτ Σεζέρ ,στις έντονες πολιτικές πιέσεις και υπέγραψε την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα, ανοίγοντας το δρόμο στο ΔΝΤ να χορηγήσει στη χώρα νέο δάνειο, ύψους 12 δισ. δολαρίων.
27
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αχμέντ Νεζντέτ Σεζέρ, επικύρωσε τελικά την Πέμπτη τον κρίσιμο νόμο για τις μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα, γεγονός που, σύμφωνα με τους αναλυτές, προλειάνει το έδαφος ώστε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να εξετάσει στις αρχές Φεβρουαρίου θετικά το τουρκικό αίτημα για νέο δάνειο, ύψους έως και 12 δισ. δολαρίων.
Αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος πρόβαλε βέτο και δεν επικύρωσε το νόμο, ζητώντας την τροποποίηση τριών άρθρων, στη συνέχεια όμως το τουρκικό Κοινοβούλιο τον απέστειλε στον Νεζντέτ Σεζέρ χωρίς να κάνει καμία απολύτως νεότερη τροπολογία και αυτήν τη φορά, αντί αυτός να τον παραπέμψει στο Συνταγματικό Δικαστήριο, όπως θεωρητικά είχε το δικαίωμα, τον επικύρωσε.
Η κυβέρνηση της χώρας, με βάση το νέο νόμο, θα δώσει τέσσερα δισ. δολάρια σε ορισμένες ιδιωτικές τράπεζες για να ενισχύσει τα ίδια κεφάλαιά τους.
Το ΔΝΤ αναμένεται να συνεδριάσει στις 4 Φεβρουαρίου για να εξετάσει το νέο τριετές προσωρινό δάνειο με την Τουρκία.
Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ έχει ζητήσει από την τουρκική κυβέρνηση συνασπισμού να προχωρήσει και στη φιλελευθεροποίηση της εγχώριας αγοράς καπνού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας – Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό και στα δύο ρεύματα
- «Κοκουσόμπι», ακραία ζέστη πλήττει την Ιαπωνία – Ένας νεκρός, ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία
- Φοιτητική στέγη: Ξέφρενες αυξήσεις – Πού φτάνουν τα ενοίκια [πίνακες]
- Όταν ακόμη και ο Μέσι δεν μένει στο απυρόβλητο…
- Τραγωδία στο Μάτι: Εκδηλώσεις μνήμης για τα οκτώ χρόνια από τη φονική πυρκαγιά
- Ο Τραμπ επιδιώκει να αλλάξει τον χάρτη της Μέσης Ανατολής – Συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για τα πυρηνικά


