Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Αλλαγές στο σύστημα αμοιβών του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση

Αλλαγές στο σύστημα αμοιβών του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση

Νέο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο, βασισμένο στο αυστριακό μοντέλο, προωθεί η κυβέρνηση. Το νέο μισθολόγιο εγγυάται καλύτερες αμοιβές στους δημοσίους υπαλλήλους και παρέχει κίνητρα για την αξιοκρατική εξέλιξή τους.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

35

Καλύτερες αμοιβές στους δημόσιους υπαλλήλους υπόσχεται το νέο μισθολόγιο που έχει ήδη επεξεργαστεί η αρμόδια για τη σύνταξή του επιτροπή, υπό την προεδρία του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Α.Κιντή. Όπως αναφέρει, την Πέμπτη, η εφημερίδα Το Βήμα, το νέο σύστημα αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων, παραπλήσιο του αυστριακού μοντέλου, βασίζεται σε δύο κλίμακες.


Η πρώτη κλίμακα προβλέπει ότι η μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων θα εξαρτάται άμεσα από τη θέση που κατέχουν στην ιεραρχία. Προϋπόθεση που τίθεται για την εφαρμογή αυτής της κλίμακας είναι η αλλαγή του τρόπου ιεραρχικής εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων. Έτσι, δεν θα λαμβάνονται υπόψη μόνο τα χρόνια υπηρεσίας για τη βαθμολόγηση και την εξέλιξη των υπαλλήλων, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, αλλά θα θεσπιστούν και ειδικά κριτήρια που θα έχουν σχέση με τα ουσιαστικά τους κριτήρια. Με την αρχή αυτή συμφωνεί και η ΑΔΕΔΥ, μέλη της οποίας λαμβάνουν μέρος στην επιτροπή Κιντή.


Η δεύτερη κλίμακα θα εγγυάται ένα ικανοποιητικό επίπεδο αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων. Η κλίμακα αυτή θα λαμβάνει υπόψη της τα λεγόμενα «κοινωνικά κριτήρια», δηλαδή τα χρόνια υπηρεσίας των υπαλλήλων, και δεν θα έχει σχέση με τη θέση που κατέχουν στην ιεραρχία.


Ωστόσο, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχει προτείνει να καθιερωθεί και μια τρίτη μισθολογική κλίμακα, η οποία θα εξαρτάται μισθολογικά αποκλειστικά από την απόδοση των δημοσίων υπαλλήλων.


Τα βασικά μεγέθη των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων θα καθοριστούν κατά τις διαπραγματεύσεις της ΑΔΕΔΥ με την κυβέρνηση, που θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο. Στόχος της ΑΔΕΔΥ είναι να υπάρξει σύγκλιση των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων με το μέσο όρο των αμοιβών των υπαλλήλων χωρών της ΕΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000
Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies