Δεν είναι πολιτικό ζήτημα η χρεωκοπία της Enron, δηλώνει (οργισμένος) ο Τζορτζ Μπους
Σε καμία περίπτωση δεν συνιστά η χρεωκοπία της Enron πολιτικό σκάνδαλο, διακηρύσει σε όλους τους τόνους ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ο οποίος δεν κρύβει τη δυσφορία του απέναντι στις προσπάθειες πολιτικοποίησης της υπόθεσης,
27
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους καυτηρίασε τη Δευτέρα τις προσπάθειες να πολιτικοποιηθεί η χρεωκοπία του ενεργειακού κολοσσού Enron, υπόθεση που, κατά τον ίδιο, συνιστά μια οικονομική καταστροφή, αλλά σε καμία περίπτωση πολιτικό σκάνδαλο.
«Υπάρχουν ορισμένοι μέσα στο Κογκρέσο που επιθυμούν να πολιτικοποιήσουν την υπόθεση. Δεν πρόκειται για μία πολιτική υπόθεση. Πρόκειται για οικονομικό ζήτημα», που αφορά σε μια εταιρεία, την Enron, η οποία κήρυξε πτώχευση, δήλωσε ο Μπους σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, δίπλα στον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι.
Ο Τζορτζ Μπους δικαιολόγησε επίσης πλήρως τη θέση του Λευκού Οίκου να μην υποκύψει στο αίτημα του GAO (του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που πρόσκειται στο Κογκρέσο) να αποκτήσει πρόσβαση στα κείμενα των συνομιλιών που είχε ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι με ηγετικά στελέχη εταιρειών του ενεργειακού τομέα, μεταξύ αυτών και της Enron, εκτιμώντας πως έτσι θα παραβιασθούν τα προνόμια της κυβέρνησης.
Ερωτηθείς σχετικά με τις απειλές του GAO να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να αποκτήσει τα έγγραφα αυτά, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως αυτό θίγει τα προνόμια της κυβέρνησης και την ικανότητά της να διευθύνει τις υποθέσεις της χώρας.
«Δεν θα αφήσουμε να διαβρωθεί η ικανότητά μας να συζητούμε μεταξύ μας. Αυτό δεν είναι σημαντικό μόνο για μας, αλλά είναι μια σημαντική αρχή και για τις επερχόμενες κυβερνήσεις», τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Επεισόδια σε αγώνα Futsal στην Κύπρο (vid)
- Λέσβος: Συνελήφθη αγρότης που μετέφερε παράνομα 480 πρόβατά εν μέσω καραντίνας για τον αφθώδη πυρετό
- Κλειστή η Καραγιώργη Σερβίας λόγω θραύσης αγωγού της ΕΥΔΑΠ – Αυξημένη η κίνηση στο Σύνταγμα
- Μήνυση σε διασώστες του ΕΚΑΒ στην Κρήτη για ανθρωποκτονία από αμέλεια – Συγγενείς γυναίκας που πέθανε στη θάλασσα
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Το ΠΑΣΟΚ απαντά στο Μαξίμου με ολοκληρωμένη πρόταση
- ΠΑΣΟΚ: Ευθεία πρόκληση στο κράτος δικαίου η προσπάθεια Κασιδιάρη για επάνοδο στην πολιτική
- Χαμός στην Κολομβία: Ντου οπαδών στο Μεντεγίν, φωτοβολίδες, δακρυγόνα και διακοπή (vids)
- Ινδονησία: Τρεις νεκροί και δέκα αγνοούμενοι πεζοπόροι έπειτα από έκρηξη ηφαιστείου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442