Μονιμοποιούνται 16.000 συμβασιούχοι με ρύθμιση που επεξεργάζεται το ΥΠΕΣ
Ρύθμιση με την οποία μονιμοποιούνται 16.000 έκτακτοι υπάλληλοι του Δημοσίου επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Η ρύθμιση αφορά υπάλληλους που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας τη μονιμότητά τους.
Το «πράσινο φως» για μονιμοποιήση 16.000 εκτάκτων υπαλλήλων του Δημοσίου ανάβει νομοθετική ρύθμιση που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, τη Δευτέρα, η υπό επεξεργασία ρύθμιση αφορά στους υπαλλήλους που έχουν προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα στη δικαιοσύνη και συνεχίζουν να εργάζονται στο Δημόσιο, διεκδικώντας τη μονιμότητά τους.
Η επεξεργασία της ρύθμισης από το υπουργείο Εσωτερικών γίνεται προκειμένου η ελληνική νομοθεσία να εναρμονιστεί με την οδηγία 99/70/ΕΚ που υποχρεώνει τα κράτη – μέλη να λαμβάνουν μέτρα ώστε να αποφεύγεται η απασχόληση των εργαζομένων για μεγάλο χρονικό διάστημα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εφόσον καλύπτουν πάγιες ανάγκες των υπηρεσιών. Η ΕΕ υποχρεώνει μάλιστα τη χώρα μας μέχρι τις 10 Ιουλίου 2002 να ενσωματώσει στο ελληνικό Δημόσιο τη σχετική οδηγία.
Συγκεκριμένα, η ρύθμιση αφορά εργαζόμενους σε δήμους, νοσοκομεία, σε ασφαλιστικά Ταμεία και στο Εθνικό Ταμείο Οδοποιίας. Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα η νομιμοποίηση των εν λόγω συμβασιούχων αναμένεται να ανοίξει το δρόμο και σε άλλες ομάδες υπαλλήλων που θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.