Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 27o
ps. post
scriptum

Πάντως, αντ' αυτού (του αρχηγού), «έφαγα τη σφαίρα» και «κώδικα τιμής», που θα σπάσει ο ιστορικός του μέλλοντος, συναντάμε στην Κόζα Νόστρα, όχι σε «υποθέσεις ιδιωτών» στη Δημοκρατία

Σε συλλήψεις υπόπτων προχωρά η αστυνομία της Ινδίας για την επίθεση στην Καλκούτα

Σε συλλήψεις υπόπτων προχωρά η αστυνομία της Ινδίας για την επίθεση στην Καλκούτα

Περίπου 50 άτομα έχουν συλλάβει μέχρι στιγμής οι ινδικές Αρχές ως υπόπτους για συμμετοχή στην επίθεση εναντίον του αμερικανικού πολιτιστικού κέντρου της Καλκούτας. Οι αστυνομία ερευνά στοιχεία για πιθανή σχέση των δραστών με τα χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

37

Περίπου 50 άτομα έχουν συλλάβει μέχρι στιγμής οι ινδικές Αρχές ως υπόπτους για συμμετοχή στην ένοπλη επίθεση εναντίον του αμερικανικού πολιτιστικού κέντρου της Καλκούτας, κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις αστυνομικοί και τραυματίσθηκαν 20 άτομα. Οι πέντε από αυτούς συνελήφθησαν την Τετάρτη κοντά στα σύνορα της Ινδίας με το Μπανγκλαντές.


Ινδικές πηγές ανέφεραν ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και τρεις δάσκαλοι ισλαμικών σχολείων, μεντρεσέ, οι οποίοι κρατούνται στην πόλη Μπασιρχάτ, 40χλμ. βόρεια της Καλκούτας.


Οι αστυνομία της Ινδίας ερευνά στοιχεία βάσει των οποίων η χθεσινή επίθεση στο προξενικό Κέντρο συνδέεται με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.


Αξιωματούχος της Κεντρικής Υπηρεσίας Ερευνών (CBI) δήλωσε στο Reuters πως το Νέο Δελχί έχει ετοιμάσει ένα φάκελο με στοιχεία που αποδεικνύουν τις σχέσεις εξτρεμιστικών ομάδων με δράση στην Ινδία με τους τρομοκράτες που διεξήγαγαν τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους και το Πεντάγωνο. Ο φάκελος έχει παραδοθεί στις αμερικανικές υπηρεσίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies