Οι Εργατικοί παραμένουν στην ισραηλινή κυβέρνηση συνασπισμού
Οι Εργατικοί του Ισραήλ ψήφισαν υπέρ της παραμονής του κόμματος στην κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Αρ.Σαρόν. Η ψηφοφορία διεξήχθη μετά τις επικρίσεις ότι η κυβέρνηση με τις πράξεις της καταστρέφει την ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστινίους.
37
Οι Εργατικοί του Ισραήλ ψήφισαν την Πέμπτη υπέρ της παραμονής των υπουργών του κόμματος στην κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον συντηρητικό Αριέλ Σαρόν.
Το πρόβλημα στους κόλπους του Εργατικού Κόμματος προέκυψε μετά τις επικρίσεις στελεχών του κόμματος ότι η κυβέρνηση με τις πράξεις της καταστρέφει την ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστινίους.
Η ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος έγινε δι ανατάσεως της χειρός και επικράτησαν άνετα όσοι υποστήριξαν την παραμονή στην κυβέρνηση. Ωστόσο, «διαλλακτικά» στελέχη του κόμματος -με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Γιόσι Μπεϊλίν- καταψήφισαν ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την κυβέρνηση.
Η πρόταση αποχώρησης διατυπώθηκε από τον ειρηνιστή Γιόσι Μπεϊλίν, πρώην υπουργό και πρωτεργάτη των ειρηνευτικών συμφωνιών του Όσλο το φθινόπωρο του 1993.
Όμως η πρόταση του καταψηφίστηκε από δύο εργατικούς υπουργούς, τον Σίμον Πέρες, υπουργό Εξωτερικών, και τον Βενιαμίν μπεν Ελιέζερ, υπουργό Αμυνας.
Εκπρόσωπος του Γιόσι Μπεϊλίν λίγο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία τόνισε στους δημοσιογράφους αιτιολογώντας την πρόταση αποχώρησης, πως «η κυβέρνηση Σαρόν προβαίνει σε πράξεις που καταστρέφουν την ειρηνευτική διαδικασία -εισβολές στα παλαιστινιακά εδάφη, φυσικές εξοντώσεις παλαιστινίων μαχητικών στελεχών- με αποτέλεσμα όλο το κόμμα μας να στιγματίζεται από ασυγχώρητες ενέργειες».
Νωρίτερα την Πέμπτη, η ισραηλινή κυβέρνηση ανανέωσε τον αποκλεισμός τεσσάρων πόλεων όπως συμφωνήθηκε στο συμβούλιο ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης. Πρόκειται για τις πόλεις της Δυτικής Όχθης Καλκίλια, Τζενίν, Τουλκαρέμ και Ναμπλούς, ενώ η Ραμάλα παρέμενε περικυκλωμένη από τις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.
Στελέχη των τελευταίων που περιπολούσαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στα περίχωρα της Ναμπλούς σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο μαχητή, στη διάρκεια επεισοδίου ανταλλαγής πυρών. Ήταν ο 42χρονος Χαμίντ Αχμέντ Αλί Αμπντάλα, που φέρεται ως ηγετικό στέλεχος των Ταξιαρχιών της Αλ-Ακσά και δέχθηκε μία σφαίρα στο στήθος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters
- Παναθηναϊκός: Ο Ντάβιντε Καλάμπρια επιμένει ελληνικά και τη νέα σεζόν
- Βανδαλισμοί στο δημοτικό Πάρκο
- Akylas: «Πάμε πολύ καλά στα προγνωστικά, είμαστε στο Τop 5»
- ΠΑΣΟΚ: Ημίμετρα για να βγει από το πολιτικό τέλμα ο Μητσοτάκης
- FIBA: Στη Γαλλία το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2031 (pic)
- Ο Λίβανος θα ζητήσει παράταση της εκεχειρίας για ένα μήνα με το Ισραήλ – Τι ζητάει
- Σύριοι στο στόχαστρο του δόγματος Πλεύρη
- Ψήφισμα στήριξης της ΚΕΔΕ των κοινωνικών δομών και του ανθρώπινου δυναμικού των Δήμων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442