
Παράταση-ανάσα έδωσε το ΔΝΤ στην Αργεντινή
Πολύτιμη «ανάσα» έδωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Αργεντινή, κάνοντας δεκτό το αίτημά της για την αναβολή της εξόφλησης χρεών ύψους 966 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία έπρεπε κανονικά να καταβάλει την Πέμπτη.
27
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε δεκτό το αίτημα της Αργεντινής για την αναβολή (για ένα χρόνο) εξόφλησης χρεών ύψους 966 εκατ. δολαρίων, δίνοντας μια πολύτιμη «ανάσα» στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.
Αναβάλοντας την καταβολή των χρεών, τα οποία έπρεπε να εξοφληθούν σήμερα, το ΔΝΤ δίνει στον Αργεντινό πρόεδρο νέα περιθώρια για την αντιμετώπιση της οξείας οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.
Ο διεθνής πιστωτικός οργανισμός δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με το Μπουένος Αϊρες, σε μια προσπάθεια να βρεθούν οι λύσεις στα δυσεπίλυτα προβλήματα της χώρας.
«Η απόφαση του ΔΣ δείχνει την επιθυμία του Ταμείου να βοηθήσει την Αργεντινή να ξεπεράσει τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ, Χορστ Κέλερ.
Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να βοηθήσει στην εκπόνηση μιας νέας στρατηγικής, ώστε η Αργεντινή να επανέλθει στη διατηρήσιμη ανάπτυξη, πρόσθεσε.
Προς βοήθεια έσπευσε και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ο. Μπους, ο οποίος όμως προειδοποίησε την Αργεντινή ότι θα έχει να αντιμετωπίσει ένα «θλιβερό και στάσιμο μέλλον», εκτός και εάν παραμείνει ανοιχτή στο παγκόσμιο εμπόριο.
«Οι ελεύθερες αγορές και το ανοιχτό εμπόριο είναι τα καλύτερα όπλα ενάντια στη φτώχεια, τις ασθένεις και την τυραννία, υπογράμμισε, μιλώντας στη διάσκεψη του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών στην Ουάσινγκτον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αποκαλύψεις Βουρλιώτη: Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ και το φαινόμενο της… λευκής κόλλας
- Άγιος Δημήτριος: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 27χρονου
- Ο αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ιράν «αποκτά παγκόσμια διάσταση», δηλώνει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Χέγκσεθ
- Η τιμωρία της UEFA στον Πρεστιάνι για την ομοφοβική επίθεση στον Βινίσιους
- Αίγινα: Συνελήφθη 16χρονη που απείλησε με μαχαίρι συμμαθητές της
- Ο ΔΣΑ είναι αντίθετος σε αρνητικές συμπεριφορές στη δίκη για τα Τέμπη – Η αιχμή για «συγκεκριμένη δικηγόρο»
