Πρόστιμα 262.695 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Πρόστιμα ύψους 262.695 ευρώ ή 89,513 εκατ. δρχ. επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη συνεδρίασή της, την Τετάρτη, σε εισηγμένες εταιρείες και βασικούς μετόχους για παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.
27
Με «καμπάνες» ύψους 262.695 ευρώ (89,51 εκατ. δρχ.) «στόλισε» η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την Τετάρτη εισηγμένες στο ΧΑΑ εταιρείες και βασικούς μετόχους, καθώς παραβιάσαν την χρηματιστηριακή νομοθεσία.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή αποφάσισε:
* Την επιβολή προστίμου ύψους 48.155 ευρώ στην εταιρεία Αlfa Alfa Συμμετοχές, μέτοχο της ΕΣΧΑ ΑΕΒΕ, διότι δεν ανακοίνωσε εμπρόθεσμα σημαντική μεταβολή μετοχικού ποσοστού. Για τον ίδιο λόγο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 29.370 ευρώ στην Δέμκο Αντασφαλιστική, μέτοχο της Ιντερτέκ, στην Αγροτική Τράπεζα, μέτοχο της ΕΒΖ, ύψους 50.450 ευρώ, και στην Μarfin AEΠΕΥ, μέτοχο της Επιφάνεια, ύψους 7.020 ευρώ.
* Για μη εμπρόθεσμη ανακοίνωση σημαντικών μεταβολών επιβλήθηκαν πρόστιμα στον Αναστάσιο Πολύχρονο, μέτοχο της εταιρείας Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου ύψους 29.470 ευρώ, στον Μιχαήλ Ανδρουλιδάκη, μέτοχο της Stabilton, ύψους 18.700 ευρώ, στον Γεώργιο Μπατατούδη, μέτοχο της Intersat, ύψους 79.530 ευρώ.
Επίσης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:
* Την αναστολή λειτουργίας της εταιρίας Clever Solution AΕΛΔΕ και Ευρωπαϊκή Γραμμή ΑΕΛΔΕ, για τις οποίες είχε ήδη κινηθεί η διαδικασία προσωρινής αναστολής, καθώς ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των δυο εταιρειών παρείχε υπηρεσίες διαχείρισης χαρτοφυλακίου, χωρίς να έχει σχετική άδεια.
* Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας Olympus Management ΑΕΠΕΥ, διότι δεν προχώρησε σε έναρξη εργασιών εντός εξαμήνου από τη λήψη της άδειας.
* Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας Dominium Επενδυτική ΑΕΕΧ, επειδή από έλεγχο που έγινε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαπιστώθηκε ότι έπαψαν να υφίστανται κατά τη λειτουργία της εταιρείας οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη σύσταση της, ενώ παραβίαζε σειρά διατάξεων της ισχύουσας χρηματιστηριακής νομοθεσίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Σταύρος Γεωργίου: Στο μικροσκόπιο το DNA από τα νύχια του θύματος για τον εντοπισμό του δράστη
- Καταπέλτης το πόρισμα της ΕΑΔ για την Πολεοδομία Ρόδου – Παρατυπίες, καθυστερήσεις και πιθανές ποινικές ευθύνες
- Τσιμίκας: «Ανυπομονούσα να επιστρέψω στη Λίβερπουλ – Να πετύχουμε τους στόχους μας» (vid)
- Διαιτησία: Αυτή είναι η λίστα των Ευρωπαίων VAR υψηλού επιπέδου για τα ντέρμπι της Super League
- Ουκρανία: Ο αρχηγός του στρατού έφυγε – Ο Ζελένσκι πρότεινε στον Φεντόροφ «εξέχουσα θέση» στην κυβέρνηση
- Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής της Ρίας Ελληνίδου
- Ιστορίες: Το νέο τεύχος κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Μπόγκναρ: «Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε το φαβορί με τον Παναθηναϊκό, αλλά θέλουμε να κάνουμε την έκπληξη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/guilherme-stecanella-NT2jndF5Vpo-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442