Έξι νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ Ινδών και Πακιστανών στη γραμμή ελέγχου του Κασμίρ
Ένας Ινδός και πέντε Πακιστανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν τη Δευτέρα κατά μήκος της γραμμής ελέγχου στο Κασμίρ στη διάρκεια νέων συγκρούσεων μεταξύ στρατευμάτων των δύο χωρών. Το Νέο Δελχί υποστήριξε ότι το επεισόδιο προκάλεσαν οι δυνάμεις του Πακιστάν.
30
Ένας Ινδός και πέντε Πακιστανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν τη Δευτέρα κατά μήκος της γραμμής ελέγχου στο Κασμίρ κατά την διάρκεια νέων συγκρούσεων μεταξύ στρατευμάτων των δύο χωρών. Το Νέο Δελχί υποστήριξε ότι το επεισόδιο προκάλεσαν οι δυνάμεις του Πακιστάν.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Αμυνας της Ινδίας ανέφερε ότι οι Πακιστανοί άνοιξαν πυρ εναντίον θέσεων του ινδικού στρατού, στην περιοχή Πουντς των Ιμαλαΐων. «Οι στρατιώτες μας απάντησαν άμεσα στην πρόκληση» συμπλήρωσε ο ίδιος αξιωματούχος.
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η διπλωματική πρωτοβουλία του Βρετανού πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ, ώστε οι κυβερνήσεις της Ινδίας και του Πακιστάν να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου. Ο Μπλερ συναντήθηκε ήδη με τον Ινδό ομόλογό του, Μπεχαρί Βατζπαγί, ενώ αργότερα σήμερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Πακιστάν, στρατηγό Περβέζ Μουσαράφ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Eurovision 2026: Αυτό είναι το video clip του Ferto με τον Akyla
- Γερμανία: Η Ουκρανία στέλνει εκπαιδευτές στο Βερολίνο για να ενισχύσουν την άμυνα της χώρας απέναντι στη Ρωσία
- Τι είπε ο Μπαρτζώκας για το παιχνίδι με τη Μονακό και τα… κιλά του Τζόσεφ
- Συνελήφθη Τούρκος με εις βάρος του ερυθρά αγγελία για κακουργηματική απάτη – Άλλες οκτώ προσαγωγές
- Αλλάζουν όλα στην πλατεία Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη
- Βουλή: Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου-Παπασταύρου για την κόρη του πρωθυπουργού – «Είστε Πλεύση Ασυναρτησίας»
