«Ανεπίσημη» συνάντηση Μουσαράφ – Βατζπαγί στο περιθώριο της συνόδου του Νεπάλ
Ο πρόεδρος του Πακιστάν, δήλωσε οτι είχε μια «ανεπίσημη» συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ατάλ Μπεχαρί Βατζπαγί. «Έγινε απλώς μια ανταλλαγή φιλοφρονήσεων» παρατήρησε ο Ινδός πρωθυπουργός, λίγο προτού επιστρέψει στην πατρίδα του.
35
Ο πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσαράφ, δήλωσε την Κυριακή ότι είχε μια «ανεπίσημη» συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ατάλ Μπεχάρι Βατζπαγί, στο περιθώριο της περιφερειακής συνόδου της Νότιας Ασίας στην Κατμαντού του Νεπάλ. Ωστόσο, πρωθυπουργός της Ινδίας υποστήριξε ότι επρόκειτο για εθιμοτυπική και όχι ουσιαστική συνάντηση.
Εξάλλου, ο πρόεδρος του Πακιστάν δήλωσε ότι βλέπει θετικά την άφιξη ενός Αμερικανού ειδικού απεσταλμένου στην περιοχή με σκοπό να μειωθεί η ένταση μεταξύ της χώρας του και της Ινδίας. Η κρίση, προσέθεσε ο Περβέζ Μουσάραφ, ούτε χειροτέρευσε ούτε βελτιώθηκε μετά τις συνομιλίες που είχε κατά τη διάρκεια της συνόδου.
Λίγο νωρίτερα, ο στρατηγός Μουσαράφ, υποστήριξε ότι η πρόοδος στην περιοχή θα είναι ελάχιστη αν δεν υπάρξει διαρκής ειρήνη. «Πρέπει να δείξουμε ειλικρίνεια μεταξύ μας για το καλό της περιοχής της Νότιας Ασίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πακιστανός πρόεδρος ανακοινώνοντας ότι η επόμενη υπουργική σύνοδος της Ένωσης Νότιας Ασίας για την Περιφερειακή Συνεργασία (SAARC) θα διεξαχθεί το 2003 στο Πακιστάν.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ατάλ Μπεχαρί Βαζπαγί δήλωσε ότι παρόλο που οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το Πακιστάν έχουν διακοπεί, θα ξαναρχίσουν στο μέλλον.
«Είμαστε γείτονες και στο παρελθόν κάναμε διάλογο», δήλωσε ο Βαζπαγί, σύμφωνα με τον Γιουμπαράζ Γκιμίρε, ο οποίος είναι διευθυντής της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας του Νεπάλ, της «Καντιπούρ».
Η δήλωση Βαζπαγί έγινε στη διάρκεια συνάντησής του με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τη Σύνοδο Κορυφής των κρατών της Νότιας Ασίας. «Οι συνομιλίες έχουν σταματήσει τώρα. Όμως θα ξαναρχίσουν στο μέλλον», δηλώσε ο Ινδός πρωθυπουργός.
Η σύνοδος της Κατμαντού επισκιάστηκε από την κρίση μεταξύ του Πακιστάν και της Ινδίας που προκαλεί φόβους ότι οι δύο πυρηνικές δυνάμεις βρίσκονται στα πρόθυρα του πολέμου.
«Ας έχουμε όλοι τη σοφία και το κουράγιο να επιλύσουμε φιλικά τις διαφορές μας βασιζόμενοι στη δικαιοσύνη και τη δίκαιη μεταχείριση. Μακάρι η βία και η χρήση δύναμης να εξαλειφθεί ανάμεσα μας» κατέληξε ο Περβέζ Μουσαράφ.
Στο Νέο Δελχί ο Μπλερ
Εν τω μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, έφτασε την Κυριακή στο Νέο Δελχί για συνομιλίες με τον Ινδό ομόλογό του σχετικά με την κρίση στις Ινδο-πακιστανικές σχέσεις.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα το Πακιστάν, όπου θα συναντηθεί με Πακιστανούς αξιωματούχους σε μια προσπάθεια μείωσης της έντασης μεταξύ των δύο αντίπαλων πυρηνικών δυνάμεων.
Νέο «θερμό» επεισόδιο
Η Ινδία ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ότι άνοιξε πυρ κατά ενός μη επανδρωμένου κατασκοπευτικού αεροσκάφους του Πακιστάν, που εισχώρησε στον ινδικό εναέριο χώρο.
Σύμφωνα με την ινδική τηλεόραση, δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση για το συμβάν από τις Αρχές των δύο χωρών, ενώ δεν έγινε γνωστό εάν το αεροσκάφος κατέπεσε ή επέστρεψε στο Πακιστάν.
Τελευταία ενημέρωση 18:00
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Μενίδι: Συνεχίζεται η δίκη για τον Μάριο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα – «Εμείς δεν ρίχναμε πιστολιές»
- Επίσημη επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
- Η Τσέλσι στα χνάρια του Τιτανικού: Σπάει αρνητικά ρεκόρ και κινδυνεύει να… βυθιστεί (vids, pics)
- Κρήτη: Εξαφάνιση 43χρονης – Τα πρώτα ευρήματα από τις έρευνες
- Λιοσίων: Αποσωληνώθηκε η 16χρονη που παρασύρθηκε από μηχανή και εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη
- «Πάμε μια βόλτα;»: Όταν η μητέρα του Λαζόπουλου έψαχνε την προίκα της Τασούλας
- Επιστημονική Ημερίδα στην Ερμούπολη με αντικείμενο πρακτικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας
- Ημέρα της Γης – Η ΔΕΗ επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση με επίκεντρο την καθαρή ενέργεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442