
Αμετάβλητα άφησε τα ευρωπαϊκά επιτόκια η ΕΚΤ κατά την πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς
Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) κατά την πρώτη συνεδρίαση της νομισματικής της επιτροπής την Πέμπτη, στην οποία κυριάρχησαν τα θέματα που αφορούν στην κυκλοφορία του ευρώ.
28
Αμετάβλητα στο 3,25% άφησε τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) κατά την πρώτη συνεδρίαση της νομισματικής της επιτροπής, την Πέμπτη, στην οποία κυριάρχησαν τα θέματα που αφορούν στην κυκλοφορία του ευρώ. Η ΕΚΤ δεν εξέδωσε καμία σχετική ανακοίνωση, αλλά ο πρόεδρός της, Βιμ Ντούιζενμπεργκ, θα δώσει αργότερα συνέντευξη Τύπου.
Η απόφαση ήταν αναμενόμενη, καθώς ο κ. Ντουίζενμπεργκ είχε δηλώσει επανειλημμένως στο παρελθόν ότι τα ευρωπαϊκά επιτόκια βρίσκονται στο «σωστό επίπεδο» ώστε να δημιουργήσουν ευνοϊκές προϋποθέσεις για ανάκαμψη, αλλά και να κρατήσουν τις τιμές υπό έλεγχο. Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των αναλυτών αναμένει νέα μείωση τους επόμενους μήνες.
Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΚΤ θα προηγηθεί μιας κοινής εμφάνισής του με τον Ισπανό επίτροπο της ΕΕ για τις νομισματικές υποθέσεις, Πέδρο Σόλμπες, ο οποίος είναι και επικεφαλής του Ecofin από την 1η Ιουανουαρίου, οπότε η Ισπανία ανέλαβε την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σχέδιο για παράταση των αφορολόγητων ενοικίων – Ποιοι ωφελούνται
- ΗΠΑ: Βομβάρδισαν και πάλι το Ιράν – Η Σαουδική Αραβία επιβεβαιώνει ότι τάνκερ της χτυπήθηκε στην Ερυθρά
- Συνταγή: Ταλιατέλες φούρνου με 4 τυριά
- Δύο μήνες χωρίς φάρμακα παχυσαρκίας οι ασθενείς – Ξανά πάλι το Σεπτέμβριο
- Πανελλαδικές 2026: Μετά τις 11 το πρωί ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής – Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα
- Βενεζουέλα: Δεν έχει τέλος η τραγωδία – Σχεδόν 5.400 οι νεκροί από τους σεισμούς
