Πέμπτη 09 Ιουλίου 2026
weather-icon 27o
Στον Κληρίδη η ευθύνη χειρισμού του θέματος των αγνοουμένων της Κύπρου

Στον Κληρίδη η ευθύνη χειρισμού του θέματος των αγνοουμένων της Κύπρου

Προσωπικά θα χειρίζεται για κάποιο διάστημα το θέμα των αγνοουμένων ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, που επισήμανε ότι αναμένονται σύντομα συγκεκριμένες εξελίξεις στο θέμα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

37

Προσωπικά θα χειρίζεται για κάποιο διάστημα το θέμα των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Μιχάλης Παπαπέτρου, που επισήμανε πως τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν συγκεκριμένες κινήσεις στο ανθρωπιστικό αυτό θέμα.


Ο εκπρόσωπος απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στην ουσία των όσων συζητήθηκαν μεταξύ Γλαύκου Κληρίδη και του Τουρκοκύπριου κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στο δείπνο του περασμένου Σαββάτου.


Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι δεν αναμένει ότι θα γίνει κάτι μονομερώς, υπογραμμίζοντας πως εκείνο το οποίο υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η διατύπωση μιας αποφασιστικότητας και μιας επιθυμίας να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα κατά τρόπο που δεν υπήρξε στο παρελθόν.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών Γιαννάκη Κασουλίδη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι δεν αναμένεται στα πρώτα στάδια των συνομιλιών να υπάρξει παρέμβαση των μεσολαβητών και συγκεκριμένα το ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλβαρο ντε Σότο, με υποβολή ιδεών και απόψεων, διευκρίνισε πως αυτή είναι μια εκτίμηση και ότι «το ρόλο που θα διαδραματίσει ο εκπρόσωπος του ΓΓ θα τον αποφασίσει ο ίδιος και αν θα υποβάλει εισηγήσεις και πότε θα υποβάλει δεν είναι κάτι το οποίο γνωρίζει οποιοσδήποτε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Ιουλίου 2026
Cookies