Η Ελλάδα είναι ο πιο σημαντικός μας εταίρος, τονίζει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ
«Η Ελλάδα είναι ο πιο σημαντικός και στρατηγικός εταίρος της χώρας μας στην περιοχή» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ανεξάρτητη εφημερίδα Dvednik των Σκοπίων.
«Η Ελλάδα είναι ο πιο σημαντικός και στρατηγικός εταίρος της χώρας μας στην περιοχή» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ανεξάρτητη εφημερίδα Dvednik των Σκοπίων.
Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας επισημαίνει ότι η λέξη «συνομοσπονδία με την Ελλάδα» είναι υπερβολική, αλλά εκτιμά ότι η ΠΓΔΜ έχει ανάγκη από ένα είδος «οικονομικής και τελωνειακής σύνδεσης με την Ελλάδα καθώς και πολιτιστικής προσέγγισης, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στο άνοιγμα των θυρών της χώρας με την ΕΕ».
Αναφορικά με τις ελληνικές επενδύσεις στην ΠΓΔΜ, υπογραμμίζει ότι εάν την περασμένη χρονιά δεν υπήρχαν τα ελληνικά κεφάλαια, η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει: «Η ΠΓΔΜ έγινε λιγότερο κυρίαρχη με το ελληνικό κεφάλαιο, όμως και το ελληνικό κεφάλαιο εξαρτάται απο τη μακεδονική -όπως είπε- κυριαρχία.»
Τέλος, σχετικά με την πρόταση της Διεθνούς Ομάδας Κρίσεων, να αναγνωριστεί η χώρα του με την ονομασία «Republika Makedonija» και η Αθήνα να υιοθετήσει τον όρο «Ανω Μακεδονία», ο Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι την χαρακτηρίζει «καλή και αποδεκτή», αλλά προσθέτει: «Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι το μπαλάκι το έριξαν σε εμάς και όχι στην Αθήνα. Η Ελλάδα προς το παρόν σιωπά.»
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).