
Στο ναδίρ 18μήνου ο πληθωρισμός στη Γερμανία
Ο πληθωρισμός του Δεκεμβρίου στη Γερμανία συγκρατήθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών, σύμφωνα με ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας την Παρασκευή. Το χαμηλό ενεργειακό κόστος είναι η κύρια αιτία της εξέλιξης αυτής.
28
Ο πληθωρισμός του Δεκεμβρίου στη Γερμανία συγκρατήθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών, σύμφωνα με ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας την Παρασκευή. Η πτώση του ενεργειακού κότους υπερκάλυψε την άνοδο στις τιμές των τροφίμων και θεωρείται η κύρια αιτία της εξέλιξης αυτής.
Συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε σταθερός στο 1,7% (σε ετήσια βάση). Παράλληλα, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι τιμές παραγωγού και εισαγωγών μειώθηκαν το Νοέμβριο, γεγονός που σημαίνει ότι ο πληθωρισμός θα επιβραδυνθεί πιθανότατα τους επόμενους μήνες.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία για την εξέλιξη των τιμών στη Γερμανία και την Ιταλία, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα διαμορφωθεί το Νοέμβριο στο 2% περίπου», δήλωσε στο δίκτυο Bloomberg ο Γεργκ Κρέμερ, αναλυτής της Invesco Asset Management. Ακόμη, εκτίμησε ότι η αποκλιμάκωση του δείκτη τιμών καταναλωτή, σε συνδυασμό με τον αυξημένο κίνδυνο της ύφεσης, θα ωθήσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε χαλάρωση της νομισματικής πολτικής κατά το 2002.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Αν ο Παναθηναϊκός δεν περάσει τη Βαλένθια, θα υπάρξουν αλλαγές…»
- Ουγγαρία: Στις Βρυξέλλες την Τετάρτη ο νέος πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ
- Ο πόλεμος του MrBeast: Η απάντηση στις καταγγελίες για παρενόχληση – Ο τοκετός, ο μισογυνισμός και η απαξίωση
- Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. σε ανηλίκους στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη
- Σύρραξη με πρωταγωνιστή τον Γιόκιτς στο Τίμπεργουλβς – Νάγκετς (vid)
- Οι Ουκρανοί χτύπησαν εργοστάσιο λιπασμάτων στη ρωσική περιφέρεια Βόλογκντα

