
Η ΕΕ παροτρύνει το Ισραήλ να μην κόψει τους δεσμούς με τους Παλαιστίνιους
Έκκληση προς το Ισραήλ να συνεχίσει τις επαφές του με τον Γιασέρ Αραφάτ απηύθυναν την Παρασκευή οι ηγέτες των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το επιχείρημα πως αυτός είναι ο νόμιμος και εκλεγμένος εκπρόσωπος των Παλαιστινίων.
29
Έκκληση προς το Ισραήλ να συνεχίσει τις επαφές του με τον Γιασέρ Αραφάτ απηύθυναν την Παρασκευή οι ηγέτες των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το επιχείρημα πως αυτός είναι ο νόμιμος και εκλεγμένος εκπρόσωπος των Παλαιστινίων.
Κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του Λάακεν, οι «15» επανέλαβαν τη θέση πως ο Αραφάτ οφείλει να διαλύσει τις οργανώσεις της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ. Όμως συμφώνησαν πως η απόφαση του Ισραήλ να διακόψει τις επαφές με τον ηγέτη της Παλαιστινιακής Αρχής μπορεί μόνο να υποβαθμίσει τις προσπάθειες για ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
«Το Ισραήλ χρειάζεται έναν εταίρο για να διαπραγματευτεί, τόσο ώστε να εξαλειφθεί η τρομοκρατία όσο και για να εργαστούν προς την κατεύθυνση της ειρήνης. Αυτή είναι η Παλαιστινιακή Αρχή και ο εκλεγμένος ηγέτης της, Γιασέρ Αραφάτ, και η δυνατότητά του να καταπολεμήσει την τρομοκρατία δεν θα πρέπει να αποδυναμωθεί» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των «15».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Παίκτης της Μπόρνμουθ τέθηκε εκτός ομάδας καθώς φέρεται να συνομιλούσε ερωτικά με ανήλικη
- Κρήτη: Μέσα σε 12 δευτερόλεπτα εκτέλεσε τον 20χρονο με έξι σφαίρες στον κορμό – Τι έδειξε ιατροδικαστική εξέταση
- Ρεκόρ της Euroleague σε τηλεθέαση, social media και προσέλευση στα γήπεδα – Αναλυτικά οι αριθμοί (pic)
- Βίντεο σοκ από το Ηράκλειο: Άνδρας πιάνει κεφαλοκλείδωμα την πρώην σύντροφό του και τη σέρνει στο πάτωμα
- Η απουσία του Ιράν από τη Μπιενάλε και η γεωπολιτική της τέχνης
- Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε νέο προπονητικό κέντρο – Πού θα κατασκευαστεί

