
Εντείνονται οι αντιδράσεις στη Hewlett-Packard κατά της συγχώνευσης με την Compaq
Εντάθηκαν την Πέμπτη οι αντιδράσεις ενάντια στην προτεινόμενη συγχώνευση της Hewlett-Packard με την Compaq, καθώς υποστηρικτές και πολέμιοι του «γάμου», αξίας 22,8 δισ. δολαρίων, διασταύρωσαν τα ξίφη τους.
27
Η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει γύρω από την προτεινόμενη συγχώνευση της Hewlett-Packard με την Compaq, αξίας 22,8 δισ. δολαρίων, εντάθηκε την Πέμπτη, καθώς υποστηρικτές και πολέμιοι του «γάμου» διασταύρωσαν τα ξίφη τους.
Σε επιστολή του με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου, η οποία δημοσιοποιήθηκε από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Βάλτερ Χιούλετ, γιος ενός από τους ιδρυτές της Hewlett-Packard, είπε στα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών ότι στους μετόχους επικρατεί «μεγάλη δυσαρέσκεια» για τη συμφωνία και προειδοποίησε ότι, εάν ζητηθεί η συναίνεσή τους, υπάρχει μια «πολύ μεγάλη πιθανότητα» αποτυχίας.
O Βάλτερ Χιούλετ είναι ένας από τους -διαρκώς αυξανόμενους- μετόχους της HP που αντιδρούν στην ένωση των δυνάμεων με την Compaq. Την περασμένη εβδομάδα, το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Ντέιβιντ και Λουσίλ Πάκαρντ, που κατέχει το 10% των μετοχών της HP, ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει -στη γενική συνέλευση των μετόχων- ενάντια στη συμφωνία.
Ο Ντέιβιντ Γούντλεϊ Πάκαρντ, ο γιος του συνιδρυτή της ΗΡ, είπε ότι το Ανθρωπιστικό Ινστιτούτο Πάκαρντ, στο οποίο είναι πρόεδρος και το οποίο κατέχει 25 εκατ. μετοχές της εταιρείας ή το 1% του συνολικού κεφαλαίου, θα ψηφίσει πιθανόν κατά της προτεινόμενης συγχώνευσης.
Μαζί, οι πολέμιοι της συγχώνευσης συγκεντρώνουν το 18% περίπου των μετοχών της Hewlett-Packard.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έλλη Κριτικού: «Ο μετασχηματισμός της BAT βασίζεται στην επιστήμη, την καινοτομία και τις ανάγκες του καταναλωτή»
- Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στην Αχαΐα
- Ελλάδα – Μαυροβούνιο 14-13: Η Εθνική το έκανε… θρίλερ, αλλά προκρίθηκε στα ημιτελικά του World Cup (vids)
- Δημήτρης Λιαντίνης: Ανάμεσα στην ηδονή και την αλγηδόνα
- Εξαφάνιση από Αρτέμιδα: «Στο κέντρο της Αθήνας το μυστικό» – Τι λέει ο δικηγόρος του συζύγου της Γιου Τινγκ
- Το μουσείο όπου οι επισκέπτες επιτρέπεται να αγγίξουν ένα αριστούργημα της γλυπτικής

