25

Σε ηλικία 70 ετών «έφυγε» τη Δευτέρα το πρωί ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Σκουλάς. Ο παλαίμαχος πολιτικός εισήλθε την Κυριακή το βράδυ στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου σε κωματώδη κατάσταση από αναπνευστικό πρόβλημα που οφείλετο σε χρόνιο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.


Ποιος ήταν


Ο Θανάσης Σκουλάς γεννήθηκε το 1931 στα Ανώγεια Μυλοποτάμου. Ήταν παντρεμένος με την Αναστασία Ρενιέρη με την οποία απέκτησε τέσσερις κόρες. Ο Θ.Σκουλάς είχε σπουδάσει στη Νομική Σχολή της Αθήνας και ήταν διακεκριμένος δικηγόρος και δημοσιογράφος. Από τα μαθητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονο ενδιαφέρον για την πολιτική, το οποίο στη συνέχεια εκδηλώθηκε με τη συμμετοχή του στην Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα και στη Φιλελεύθερη Σπουδάζουσα Νεολαία της οποίας υπήρξε πρόεδρος.
Το 1960 υπήρξε εκδότης της εφημερίδας «Κρητικό Φως».


Το 1964 εξελέγη δήμαρχος Κορυδαλλού και την περίοδο της Απριλιανής δικτατορίας ανέπτυξε αντιστασιακή δράση και υπήρξε συνιδρυτικό μέλος της οργάνωσης «Δημοκρατική Αντίσταση Κρήτης» και συμμετείχε στο ΠΑΚ. Το 1975, επανεξελέγη δήμαρχος Κορυδαλλού και το 1977 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ηρακλείου με το ψηφοδέλτιο το ΠΑΣΟΚ. Από το 1982 έως το 1985 διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το 1986 διορίστηκε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.


Την 1η Δεκεμβρίου του 1989 ορίστηκε μέλος της Διαρκούς 15μελούς Επιτροπής, η οποία, σύμφωνα με το νέο κανονισμό της Βουλης που ψήφισε η κυβέρνηση Τζαννετάκη, ανέλαβε να κρίνει και να εισηγείται την καταλληλότητα των διοικητών και των ανώτερων στελεχών των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας που θα διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Στις 24 Σεπτεμβρίου του 1990, στο 2ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ήταν υποψήφιο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ο Θανάσης Σκουλάς πήρε μέρος σε οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και εξελέγη βουλευτής στις τέσσερις από αυτές και συγκεκριμένα το 1977, το 1989, το 1990 και το 1993.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ