Χωρίς να προσκυνήσει στο Αγιο Όρος αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Χωρίς να ικανοποιήσει μια μεγάλη του επιθυμία, να επισκεφθεί δηλαδή το Αγιο Όρος, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναχώρησε το πρωί της Κυριακής από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης για τη Μόσχα.
Ο κακές καιρικές συνθήκες και τα πολλά Μποφόρ δεν επέτρεψαν στον Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθεί το Αγιο Όρος. Έτσι, ο Ρώσος πρόεδρος αναχώρησε το πρωί της Κυριακής από τη Θεσσαλονίκη για τη Μόσχα.
Χθες, πάντως, ο κ. Πούτιν, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Γιώργο Πασχαλίδη, ξεναγήθηκε στους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας. όπου ο δήμαρχος της Βεργίνας, Δημήτρης Μελιόπουλος του προσέφερε ασημένιο αντίγραφο της λάρνακας του Φιλίππου.
Πριν την αναχώρησή του από τη Θεσσαλονίκη ο Ρώσος Πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της επίσκεψής του στη χώρα μας και ιδιαίτερα στις συνομιλίες που είχε με την ελληνική πολιτική ηγεσία, τονίζοντας το ρόλο της Βόρειας Ελλάδας, η οποία μπορεί να αποτελέσει βασικό «σημείο αναφοράς» στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για τις εντυπώσεις που απεκόμισε από την επίσκεψή του στους βασιλικούς τάφους στη Βεργίνα, λέγοντας ότι η Βεργίνα αποδεικνύει το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού.
«Διαπίστωσα ότι η τεχνική κατασκευή των αρχαιολογικών ευρημάτων που είναι στην Βεργίνα είναι ανάλογη των αρχαιολογικών εκθεμάτων του Μουσείου Ερμιτάζ. Αυτό δεν τυχαίο, καθώς τα ευρήματα αυτά προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, στην οποία έχει αναπτυχθεί στην αρχαιότητα ο ελληνισμός. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τη σχέση μεταξύ ελληνικό και ρωσικό λαό από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απευθυνόμενος στους παλιννοστούντες από την πρώην ΕΣΣΔ και τους Ρώσους πολίτες που ζουν στην Ελλάδα τους ευχήθηκε χρόνια πολλά, υγεία και ευτυχία και «να προκόψουν στην Ελλάδα, αλλά να μην ξεχνούν τη Ρωσία.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ