Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Το ευρώ θα βοθήσει την ελληνική οικονομία, λέει ο Κ.Καραμανλής από τη Φρανκφούρτη

Το ευρώ θα βοθήσει την ελληνική οικονομία, λέει ο Κ.Καραμανλής από τη Φρανκφούρτη

Την εκτίμηση ότι το κοινό νόμισμα θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία διατύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τετάρτης στη Φρανκφούρτη με το διοικητή της ΕΚΤ, Βιμ Ντούιζενμπεργκ.

28

Την εκτίμηση ότι το κοινό νόμισμα θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία διατύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τετάρτης στη Φρανκφούρτη με το διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Βιμ Ντούιζενμπεργκ.


«Είχαμε μια πολύ χρήσιμη συζήτηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή αυτή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εισαγωγή του κοινού νομίσματος, του ευρώ. Σε λίγες εβδομάδες, θα είναι μια πραγματικότητα για όλους τους πολίτες της Ευρώπης, τουλάχιστον των χωρών της ευρωζώνης. Πρέπει να πω ότι η περίοδος της προετοιμασίας έχει τελειώσει και μπαίνουμε πια στην περίοδο της προσαρμογής.


»Το νέο κοινό νόμισμα ανοίγει πολύ σημαντικές προοπτικές για ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία, κατά συνέπεια και για την ελληνική. Το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα είναι πώς θα κάνουμε τώρα πιο ανταγωνιστική την οικονομία. Πώς θα πετύχουμε δηλαδή την πραγματική σύγκλιση. Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο.


»Τώρα πρέπει να προωθηθούν, επιτέλους, οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, με μεγαλύτερη ταχύτητα και πρέπει να γίνουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, στη Δημόσια Διοίκηση. Τώρα είναι η ώρα, εξασφαλίζοντας αυτές τις προϋποθέσεις, να πετύχουμε τη μείωση της ανεργίας, τη μείωση του χάσματος των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων. Να δώσουμε τις προοπτικές, που παρέχει το νέο νόμισμα, για όλους τους Ελληνες πολίτες» δήλωσε ο κ. Καραμανλής μετά τη συνάντηση.


Στη συνάντηση μετείχαν ο Γιώργος Αλογοσκούφης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας και πρώην ευρωβουλευτής, Τίμος Χριστοδούλου και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies