Κατεβαίνουν από τις έδρες για δύο ώρες στις 11 Δεκεμβρίου οι δικαστές και εισαγγελείς
Καταβαίνουν από τις έδρες των δικαστηρίων για δύο ώρες, στις 11 Δεκεμβρίου, οι δικαστές και οι εισαγγελείς διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος τους. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των δικαστών στην Ευελπίδων.
35
Δίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν στις 11 Δεκεμβρίου, από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, οι δικαστές και οι εισαγγελείς όλης της χώρας με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) υποστηρίζει ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της προς την πολιτεία «τα θέματα της Δικαιοσύνης παραμένουν σε στασιμότητα». Το γεγονός αυτό, επισημαίνει η ΕΔΕ, «έχει εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες στην ταχύτητα και την ποιότητα της απονομής της Δικαιοσύνης, φαλκιδεύει το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών για αποτελεσματική και αξιόπιστη δικαστική προστασία και λειτουργεί ως τροχοπέδη στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας».
Ακόμη, η ΕΔΕ διαμαρτύρειται και για τη μη υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών που αφορούν στο συνταξιοδοτικό και την αναγνώριση του χρόνου δικηγορίας των δικαστικών λειτουργών ως χρόνου ασφάλισης.
«Μπροστά στην κατάσταση αυτή, είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε δημόσια στην κυβέρνηση, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τα πολιτικά κόμματα και να ζητήσουμε την άμεση λήψη μέτρων για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης και την επίλυση των προβλημάτων των δικαστικών λειτουργών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα, η ΕΔΕ ζητά:
– Αύξηση των οργανικών θέσεων δικαστών και
εισαγγελέων
– Κάλυψη των κενών θέσεων της γραμματείας των δικαστηρίων
– Εξασφάλιση των αναγκαίων αιθουσών συνεδριάσεων
– Μηχανοργάνωση των δικαστικών υπηρεσιών
– Απλούστευση των διαδικασιών
– Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας
– Υλοποίηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης για το συνταξιοδοτικό, του χρόνου δικηγορίας των δικαστικών λειτουργών, ως χρόνου ασφάλισης
Τέλος, η ΕΔΕ καλεί τους δικαστικούς λειτουργούς του λεκανοπεδίου της Αττικής σε συγκέντρωση στο κτίριο 13 του Πρωτοδικείου Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων). Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και στις έδρες των κατά τόπους Πρωτοδικείων της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μητσοτάκης σε Μακρόν: Η κορωνίδα των συμφωνιών Ελλάδας – Γαλλίας είναι οι δεσμεύσεις αμοιβαίας συνδρομής
- Καιρός: Πιθανή ψυχρή εισβολή στις αρχές Μαΐου δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα – Οι περιοχές
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Γλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ έχει εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας
- Ο Τι Τζέι Σορτς αναδείχθηκε MVP του play in (pic)
- Σαρλίζ Θερόν: Απόλυτη επιζήσασα – Ρισκάρει τα πάντα, επιβιώνει, προκαλεί ίλιγγο στο Μανχάταν
- Θεσσαλονίκη: Μέσα σε λίγες ώρες βεβαιώθηκαν από την Τροχαία 793 παραβάσεις
- «Ο Μάικ Τζέιμς αυτοπροτάθηκε στη Μπαρτσελόνα»
- Εννέα συμφωνίες υπέγραψαν Μητσοτάκης και Μακρόν – Τι περιλαμβάνουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442