Την παραπομπή έντεκα ατόμων για τη «Ρικομέξ» αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών
Την παραπομπή έντεκα υπεύθυνων της «Ρικομέξ», καθώς και κατασκευαστών του κτίσματος που κατέρρευσε στο σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999 αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Η κατάρρευση της οικοδομής είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 39 ατόμων.
Την παραπομπή έντεκα υπεύθυνων της «Ρικομέξ», καθώς και κατασκευαστών του κτίσματος που κατέρρευσε στο σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999 αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Η κατάρρευση της οικοδομής είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 39 ατόμων.
Το συμβούλιο, κάνοντας δεκτή τη σχετική εισαγγελική πρόταση, αποφάνθηκε ότι οι υπεύθυνοι του εργοστασίου, ο αρχιτέκτονας και οι πολιτικοί μηχανικοί πρέπει να λογοδοτήσουν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή.
Σύμφωνα με το βούλευμα, παραπέμπονται σε δίκη ο Γεράσιμος Αλεξ. Τσάτσης συνταξιούχος σήμερα, μέλος του ΔΣ της «Ρικομέξ», η σύζυγός του Ξένη Τσάτση νοικοκυρά, ο Νικόλαος Ε. Σχολίδης αρχιτέκτονας, ο Μιχαήλ Αλεξ. Τσάτσης, ο Εμμανουήλ Ι. Κοτζαστράτης πολιτικός μηχανικός, ο Αδαμάντιος Κ. Βασιλάκης πολιτικός μηχανικός, ο Κωνσταντίνος Π. Αγαπίου πολιτικός μηχανικός, ο Χαρίδημος Δ. Μαγιάκος μέλος του ΔΣ της εταιρείας, η Αικατερίνη Τσάτση μέλος του ΔΣ, η Ευγενία Λάμπρου χήρα Χαριλάου μέλους του ΔΣ και ο Αλέξανδρος Π. Δόβας αρχιτέκτονας.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων