Τα ισραηλινά στρατεύματα αποχωρούν από τις παλαιστινιακές περιοχές στην Τζενίν
Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις άρχισαν την Τρίτη να αποσύρονται από τις παλαιστινιακές αυτόνομες περιοχές γύρω από την πόλη Τζενίν στη Δυτική Όχθη, τις οποίες είχαν καταλάβει μετά τη δολοφονία του υπουργού Τουρισμού του Ισραήλ τον Οκτώβριο.
31
Μία ακόμη θετική εξέλιξη προς την κατεύθυνση της εκεχειρίας σημειώθηκε στη Μέση Ανατολή, καθώς την Τρίτη άρχισε η αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από την Τζενίν -την τελευταία από τις έξι πόλεις της Δυτικής Όχθης, όπου είχε εισβάλει ο ισραηλινός στρατός μετά τη δολοφονία του υπουργού Τουρισμού τον περασμένο μήνα.
Πάντως, στο ανακοινωθέν του ισραηλινού στρατού τονίζεται ότι κάποιες μονάδες εξακολουθούν να παραμένουν κοντά στην πόλη, σε περιοχή που σύμφωνα με τις προσωρινές ειρηνευτικές συμβάσεις θεωρείται πως βρίσκεται υπό ισραηλινό έλεγχο.
«Ο ισραηλινός στρατός αποσύρθηκε από τις περιοχές (κωδικού τύπου) Α γύρω από την Τζενίν» τόνισε εκπρόσωπος του στρατού, αναφερόμενος στις περιοχές που με βάση τις συμφωνίες βρίσκονται υπό πλήρη παλαιστινιακό έλεγχο.
Η αποχώρηση των Ισραηλινών συμπίπτει με την έναρξη της νέας αμερικανικής διπλωματικής αποστολής με στόχο την αναθέρμανση της ειρηνευτικής διαδικασίας, ενώ προηγείται της συνάντησης που θα έχουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;
- Μάλτα: H χώρα της Ευρώπης που η βενζίνη είναι πάντα φθηνή – Δεν οφείλεται σε κάποιο «μαγικό»
- Μπορεί το Tinder να ξανακερδίσει τις γυναίκες;
- Εξπρές επιστροφές φόρου κάθε εβδομάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442