Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Η Βόρεια Συμμαχία κατέλαβε το τελευταίο προπύργιο των Ταλιμπάν στο βόρειο Αφγανιστάν
Ανδρες του μετώπου που μάχεται τους Ταλιμπάν εισήλθαν στην πόλη Κουντούζ του βόρειου Αφγανιστάν χωρίς να συναντήσουν αντίσταση. Σύμφωνα με το Itar Tass, μονάδες των Ταλιμπάν παραδόθηκαν σε έναν από τους αρχηγούς της Βόρειας Συμμαχίας.
Χωρίς να συναντήσουν αντίσταση άνδρες του μετώπου που μάχεται τους Ταλιμπάν εισήλθαν στην πόλη Κουντούζ του βορείου Αφγανιστάν, όπως έγινε γνωστό από στρατιωτικές πηγές στη Ντουσάνμπε. Η πόλη Κουντούζ είναι το πιο ισχυρό προπύργιο των Ταλιμπάν στο βόρειο Αφγανιστάν. Οι μαχητές της Βόρειας Συμμαχίας άρχισαν να κινούνται προς την πόλη Κουντούζ τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, στρατηγός της Βόρειας Συμμαχίας και διοικητής του ανατολικού μετώπου δήλωσε ότι 5.000 άνδρες του άρχισαν τα ξημερώματα να προωθούνται προς την Κουντούζ.
Ο ίδιος δήλωσε ότι περίπου 1.200 Ταλιμπάν παρέδωσαν τα όπλα τους, τα ξημερώματα, ύστερα από διαπραγματεύσεις και προσέθεσε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες διαπραγματεύσεις για να διασφαλισθεί η αναίμακτη παράδοση της πόλης Κουντούζ από τους Ταλιμπάν.
Το μέλλον του Κουντούζ βρίσκεται στο επίκεντρο των διπλωματικών διαβουλεύσεων μεταξύ Πακιστάν και Βρετανίας, οι οποίοι δηλώνουν πως καταβάλλονται σκληρές προσπάθειες για να αποτραπεί λουτρό αίματος μετά την πτώση της πόλης. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο δήλωσε ότι ενδεχόμενη παράδοση των Ταλιμπάν θα πρέπει να γίνει δεκτή.
Όμως, οι μαχητές των Ταλιμπάν, συνέχισε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι όπως σε κάθε άλλη σύρραξη, εάν παραδοθούν θα είναι αιχμάλωτοι. «Δεν μπορεί να περιμένουν να φύγουν ελεύθεροι» τόνισε χαρακτηριστικά.
Χειραψίες;
Σύμφωνα με το CNN, αυτόπτες μάρτυρες είδαν τους Ταλιμπάν να ανταλλάσσουν χειραψίες με τους στρατιώτες της Βόρειας Συμμαχίας. Στο ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου αναφέρθηκε ότι υπάρχει συμφωνία οι Ταλιμπάν να αφεθούν ελεύθεροι, αφού παραδώσουν τα όπλα τους.
Πάντως, μεταξύ εκείνων που παραδόθηκαν, δεν συγκαταλέγονται ξένοι που έχουν μεταβεί στο Αφγανιστάν, για να πολεμήσουν στο πλευρό των Ταλιμπάν.
Αυτό το καλοκαίρι, ο θρυλικός Αρσέν Λουπέν γυρίζει την Αττική και όλη την Ελλάδα με μια θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, όπου το τέλος το αποφασίζεις εσύ!