
Αμεση συγκρότηση των γραφείων υποδοχής ασθενών στα νοσοκομεία ζητά ο Αλ.Παπαδόπουλος
Να προχωρήσει άμεσα η συγκρότηση γραφείων υποδοχής ασθενών, δίνοντας και οδηγίες για το πώς θα πρέπει να λειτουργούν τα γραφεία αυτά, ζήτησε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος, από τους προέδρους των ΠΕΣΥ και των νοσοκομείων.
25
Το γραφείο υποδοχής ασθενών αποτελεί την πρώτη ουσιαστική και χειροπιαστή παρέμβαση στα πλαίσια της εφαρμογής του νέου νόμου και της αναδιοργάνωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας τόνισε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Αλέκος και ζήτησε με εγκύκλιο που απέστειλε στους προέδρους των Περιφερειακών Συμβουλίων Υγείας (ΠΕΣΥ) και των νοσοκομείων της χώρας, να προχωρήσει η συγκρότηση των γραφείων.
Σύμφωνα με τον υπουργό, στόχος του νέου θεσμού θα είναι η άμεση και σωστή εξυπηρέτηση των ασθενών και των επισκεπτών στα νοσοκομεία. «Σε αυτά θα προσφεύγει αρχικά ο ασθενής ή οι συγγενείς του, προκειμένου να γίνει η ζωή του εύκολη όταν φτάνει σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, κάτι το οποίο όπως έχουν παραδεχτεί και οι υπεύθυνοι, σήμερα δεν ισχύει» σημείωσε.
Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στο προσωπικό που θα στελεχώσει αυτά τα γραφεία, καθώς ειδικά οι υπάλληλοι αυτοί θα πρέπει να είναι ευαίσθητοι, πρόθυμοι και ευγενείς. Ζήτησε δε από τους πρέδρους των νοσοκομείων, τα γραφεία αυτά να βρίσκονται σε ιδιαίτερα εμφανές μέρος κοντά στην είσοδο του νοσοκομείου, ώστε να αποτελούν τον πόλο έλξης, αλλά και το μοχλό για την εύρρυθμη λειτουργία κάθε νοσοκομείου.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, σε όλες τις εισόδους ασθενών και επισκεπτών του νοσοκομείου πρέπει να υπάρχει πάντα παρόν ένα μέλος του προσωπικού του νοσοκομείου που θα φορά ειδική καρτέλα και θα είναι υπεύθυνο για την πορεία των ασθενών αλλά και των συγγενών μέσα στο χώρο του νοσοκομείου.
Ο κ. Παπαδόπουλος που συναντήθηκε και με τον Κώστα Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης προς τον πρωθυπουργό, και τόνισε ότι θα πρέπει σύντομα να φανούν τα πρώτα καλά αποτελέσματα στη λειτουργία των νοσοκομείων και να πάψουν οι πολίτες να παραπονούνται γι αυτά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Το να μην κάνουμε τίποτα δεν είναι κακό
- Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος το Σάββατο – Σε «πορτοκαλί» συναγερμό η Κρήτη
- ΣΥΡΙΖΑ: Η τελευταία ευκαιρία του Πολάκη για πρόεδρος – Σύγκρουση μέχρι τελικής πτώσης στην Κεντρική Επιτροπή
- Ανοικτά αύριο τα καταστήματα για την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων – Το ωράριο
- Απόφαση-σταθμός: Οι αθλητικές ποινές μπορούν να ανατραπούν από ανεξάρτητο δικαστή
- The Dreamers: Έρωτας, δράμα, πολιτική – Ένα νοσταλγικό ταξίδι στη Nouvelle Vague

