
Νύστα στο τιμόνι: Προς επιπλέον προειδοποιήσεις για τα φάρμακα που προκαλούν υπνηλία
Ουάσινγκτον: Επιπλέον προειδοποιητικές σημάνσεις στα αντιισταμινικά φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν υπνηλία, ίσως ζητήσει η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB). Από το 1987 έχουν καταγραφεί στη χώρα πάνω από 100 θάνατοι σε τροχαία που πιθανώς συνδέονται με τη λήψη των εν λόγω φαρμάκων.
Ουάσινγκτον: Επιπλέον προειδοποιητικές σημάνσεις στα αντιισταμινικά φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν υπνηλία, ίσως ζητήσει η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB). Από το 1987 έχουν καταγραφεί στη χώρα πάνω από 100 θάνατοι σε τροχαία που πιθανώς συνδέονται με τη λήψη των εν λόγω φαρμάκων.
H NTSB πραγματοποίησε στις 14 και 15 Νοεμβρίου δημόσια ακρόαση, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), προκειμένου να καθορίσει προληπτικά μέτρα για την αποτροπή τροχαίων εξαιτίας της υπνηλίας του οδηγού.
Πάντως, εκπρόσωποι της βιομηχανίας μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, αλλά και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, θεωρούν περιττά τα επιπλέον προειδοποιητικά σήματα στις συσκευασίες των αντιισταμινικών.
Υποστηρίζουν ότι τέτοιες προειδοποιήσεις ήδη αναγράφονται στα φυλλάδια των σκευασμάτων και ότι τα επιπλέον σήματα ίσως αποσπούν την προσοχή του κοινού από σημαντικότερες πληροφορίες.
“Δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος ανησυχίας” υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο Reuters Health o Δρ Γουίλιαμ Σόλερ, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας (ο φορέας εκπροσώπησης της βιομηχανίας μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων).
“Πού θα σταματήσουμε, αφότου συμπεριλάβουμε ειδικά σύμβολα για την εγκυμοσύνη και τις αλληλεπιδράσεις φαρμάκων; Υπάρχει ήδη αρκετή ‘σαβούρα’ στις σημάνσεις” υποστηρίζει.
Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχουν ανακοινώσεις σχετικα με τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων.
health.in.gr
- Το Τέξας εκτέλεσε άνδρα για φόνο που διαπράχθηκε το 2004, στην 600ή εκτέλεση που πραγματοποιεί η πολιτεία
- Η Τζίλιαν Άντερσον έπαθε κρίση πανικού βλέποντας μια σκηνή από ταινία της
- Βρετανία: Θα φύγει ο Στάρμερ; Κι αν ναι, πώς; Τα τέσσερα σενάρια της μάχης για το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (15/5): Πού δείτε το Παναθηναϊκός-Μύκονος και το Άστον Βίλα-Λίβερπουλ
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Καθυστερήσεις σε Κηφισίας, Μεσογείων και Αττική Οδό
- Κέρκυρα: Νέα απάτη – Πήραν από 79χρονο 200.000 ευρώ προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ

