Αναστολή των κινητοποιήσεών τους για 15 ημέρες αποφάσισαν οι πανεπιστημιακοί γιατροί
Ανοίγει και πάλι από την Παρασκευή η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ύστερα από την απόφαση των πανεπιστημιακών γιατρών να αναστείλουν για 15 ημέρες τις κινητοποιήσεις τους, μόνο όμως σε ό,τι αφορά το διδακτικό τους έργο.
37
Κανονικά θα γίνονται από την Παρασκευή οι παραδόσεις των μαθημάτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς οι πανεπιστημιακοί γιατροί αποφάσισαν να αναστείλουν έως τις 29 Νοεμβρίου τις κινητοποιήσεις τους, μόνο όμως σε ό,τι αφορά το διδακτικό τους έργο.
Η Ιατρική Σχολή παρέμενε κλειστή από την 1η Ιουνίου, επειδή οι γιατροί απείχαν από το διδακτικό, το ερευνητικό και το κλινικό τους έργο, αντιδρώντας στο νόμο 2889 για τη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, που προβλέπει την πλήρη και αποκλειστική απασχόλησή τους στα δημόσια και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία.
Η απόφαση για τη 15ήμερη αναστολή της αποχής λήφθηκε την Πέμπτη, στη γενική συνέλευση των πανεπιστημιακών γιατρών, οι οποίοι έλαβαν διαβεβαιώσεις από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών ότι θα επιδιώξει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας, ώστε να διευθετηθεί το θέμα.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, οι γιατροί θα συνεδριάσουν εκ νέου μετά το πέρας των δύο εβδομάδων, για να αξιολογήσουν τις εξελίξεις και να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442