Συνέδριο κλινικής ογκολογίας: «Νέο χάπι καταπολεμά τον καρκίνο»
Ηράκλειο: Ένα χάπι, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα και στη χώρα μας, μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση του καρκίνου ή και να τον καταπολεμήσει πλήρως! Τη σημαντική αυτή ανακοίνωση έκαναν την Τετάρτη επιστήμονες, οι οποίοι συμμετέχουν στο συνέδριο κλινικής ογκολογίας που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο, δίνοντας ελπίδα σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ηράκλειο: Ένα χάπι, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα και στη χώρα μας, μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση του καρκίνου ή και να τον καταπολεμήσει πλήρως! Τη σημαντική αυτή ανακοίνωση έκαναν την Τετάρτη επιστήμονες, οι οποίοι συμμετέχουν στο συνέδριο κλινικής ογκολογίας που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο, δίνοντας ελπίδα σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς σε ολόκληρο τον κόσμο.
Όπως δήλωσε ο καθηγητής Ογκολογίας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, κ. Βασίλης Γεωργούλιας, εκτός από τις σημαντικές εξελίξεις των τελευταίων ετών στον τομέα των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, τον τελευταίο χρόνο, αναπτύσσονται στην κλινική πράξη νέες φαρμακευτικές ουσίες, οι οποίες στοχεύουν σε ειδικούς μοριακούς μηχανισμούς των νεοπλασματικών κυττάρων, με συνέπεια την καταστροφή τους ή την αναστολή του πολλαπλασιασμού τους.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργούλια, η ανακάλυψη και η μελέτη της δραστηριότητας των φαρμάκων αυτών οδηγούν καθημερινά στην αλλαγή της θεραπευτικής φιλοσοφίας. Με αυτές τις προσπάθειες επιχειρείται σήμερα να καταστεί ο καρκίνος χρόνια νόσος, η οποία θα συνυπάρχει με τον άρρωστο, χωρίς να τον σκοτώνει. Όπως διευκρινίστηκε, τα νέα φάρμακα δεν είναι χημειοθεραπευτικά και συνεπώς δεν έχουν τις ανάλογες παρενέργειες.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Γεωργούλια, ένα χάπι, η κυκλοφορία του οποίου αναμένεται να εγκριθεί από τον ΕΟΦ μέχρι το τέλος του χρόνου, μπορεί ακόμη και να εξαλείψει μερικές μορφές καρκίνου, όπως, για παράδειγμα, η χρόνια μυελογενή λευχαιμία.
Ο ίδιος χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι η νέα γενιά φαρμάκων -τα οποία χρησιμοποιούνται ακόμα για κλινικές δοκιμές- έχουν δράση ακόμα και σε ασθενείς προχωρημένων σταδίων, παρατείνοντας σημαντικά την επιβίωσή τους και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους.
Εξάλλου, η καθηγήτρια Παιδοαιματολογίας Μαρία Καλμαντή, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στους παιδικούς καρκίνους τονίζοντας ότι σήμερα το 60-70% των νεοπλασιών θεραπεύεται πλήρως. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι υπάρχουν νέα φάρμακα που εμποδίζουν την πτώση του ανοσιολογικού συστήματος των ασθενών παιδιών.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Ο Βέρνερ Χέρτζογκ έδωσε την πρώτη γεύση της επερχόμενης ταινίας του – Η συμμέτοχη στο Φεστιβάλ Βενετίας
- Εθνική πόλο: Πότε θα διεξαχθεί ο ημιτελικός του Super Final με την Ιταλία
- Σύρος: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη δολοφονία της 42χρονης διασώστριας – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Τα στοιχεία επιμένουν ότι υπήρξε σκάνδαλο Novartis πίσω από το αφήγημα περί «σκευωρίας»
- MyCenae: Δίνοντας σάρκα και οστά στον μύθο των Ατρειδών
- Πόσο κοστίζει το μισθολογικό χάσμα στην ΕΕ; Τι χάνει μια Ελληνίδα σε ετήσιο εισόδημα σε σχέση με έναν άνδρα
- Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να φύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο – Γιατί είναι ανησυχητικό το «ατύχημα» της OpenAI
- Σήμερα η Ελλάδα αποχαιρετά την σπουδαία Μαίρη Λίντα – Πού θα γίνει η κηδεία της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/paul-n5gFu17iYug-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442