
Ποιότητα ζωής και Ολυμπιακή προετοιμασία οι προτεραιότητες του ΥΠΕΧΩΔΕ
Η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, η απλούστευση των διαδικασιών στις πολεοδομίες αλλά και θέματα που αφορούν στην Ολυμπιακή προετοιμασία είναι οι βασικές προτεραιότητες του ΥΠΕΧΩΔΕ, τόνισε τη Δευτέρα η Βάσω Παπανδρέου.
25
Θέματα που αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θεσμικές ρυθμίσεις, αλλά παρεμβάσεις που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών θα αποτελέσουν τις βασικές προτεραιότητες του ΥΠΕΧΩΔΕ, υποσχέθηκε η αρμόδια υπουργός Βάσω Παπανδρέου.
Η υπουργός ανακοίνωσε ότι μεταξύ των μέτρων που προωθούνται είναι η αποκέντρωση και η αποσυγκέντρωση των δραστηριοτήτων του υπουργείου και πρώτο μέτρο είναι η μεταφορά και πάλι στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της αρμοδιότητας των περιβαλλοντικών μελετών.
Ως κύριο μέλημα της πολιτικής της η κ. Παπανδρέου κατέδειξε τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, με τη γρήγορη προώθηση πολεοδομικών σχεδίων, όπως είναι οι χωροθετήσεις βιομηχανικών και βιοτεχνικών πάρκων, αλλά και την απλούστευση των διαδικασιών στις πολεοδομίες και την πάταξη της διαφθοράς. «Οι πολεοδομικές άδειες που είναι απλές και δεν εμπλέκονται θέματα δασικών εκτάσεων και αρχαιολογικών χώρων θα εκδίδονται μέσα σε πέντε μέρες» τόνισε.
Ανακοίνωσε ότι σε ό,τι αφορά το χωροταξιακό σχεδιασμό θα προχωρήσουν πρώτα όσα θέματα είναι πιο ώριμα και ένα από τα προεδρικά διατάγματα που θα προωθηθούν είναι η χωροθέτηση των φυλακών και θέματα που έχουν σχέση με την προστασία και την οριοθέτηση των ρεμάτων.
Παράλληλα, ανέφερε ότι θα προχωρήσει το νομοσχέδιο για το συντελεστή δόμησης και ειδικά στην Αθήνα θα προωθηθούν κάποια γενικά πολεοδομικά σχέδια και συνολικά σε ολόκληρη τη χώρα θα προωθηθούν όσες πολεοδομικές μελέτες είναι ώριμες.
Αναφορικά με το περιβάλλον, η υπουργός δήλωσε ότι προτεραιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι η βελτίωση των σχέσεων της χώρας με την ΕΕ. «Εχουμε είπε αρκετές καταγγελίες για παραβιάσεις των Κοινοτικών Οδηγιών και δεν έχουμε προσαρμοστεί σε κάποιες οδηγίες.
Πρέπει εμείς να βελτιώνουμε την αποτελεσματικότητά μας για να προλαβαίνουμε τις καταγγελίες και όχι να τις αντιμετωπίζουμε μετά.
Στόχος του υπουργείου είναι επίσης ο συνολικός σχεδιασμός της διαχείρισης των απορριμμάτων υγρών και στερεών σε ολόκληρη τη χώρα» κατέληξε η κ. Παπανδρέου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΗΠΑ: Δικαστής αμφισβητεί τη συνταγματικότητα της προσφυγής του Τραμπ εναντίον της αμερικανικής εφορίας
- Greece Expands List of Protected ‘Untouched Beaches’
- «Ξέσπασε» ο Γκουαρντιόλα με τις τιμές των εισιτηρίων του Μουντιάλ: «Το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους»
- Κεφαλονιά: Για απάτη είχε μηνυθεί από πρώην πελάτη του ο 66χρονος που μιλούσε με τη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ
- ΣΥΡΙΖΑ για ρεπορτάζ in: Πόσο καιρό θα κάνει τον «ψόφιο κοριό» για τις υποκλοπές ο Μητσοτάκης;
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4): Δράση με τελικό Κυπέλλου, Stoiximan GBL και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

