Στις θέσεις τους έναντι της χώρας μας αναφέρθηκαν οι υποψήφιοι πρόεδροι στη Βουλγαρία
Τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η πολιτική ηγεσία της Βουλγαρίας στην ανάπτυξη των σχέσεων με την Ελλάδα σε όλους τους τομείς υπογράμμισαν οι υποψήφιοι πρόεδροι της χώρας Πέταρ Στογιάνοφ, Γεόργι Παρβάνοφ και Μπογκομίλ Μπονέφ.
34
Τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η πολιτική ηγεσία της Βουλγαρίας στην ανάπτυξη των σχέσεων με την Ελλάδα σε όλους τους τομείς υπογράμμισαν την Κυριακή οι υποψήφιοι πρόεδροι της χώρας Πέταρ Στογιάνοφ, Γεόργι Παρβάνοφ και Μπογκομίλ Μπονέφ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Ο κ. Στογιάνοφ θα συνεχίζει να δουλεύει για την επιτάχυνση της ενταξιακής πορείας της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ, με άμεσο στόχο η χώρα να λάβει πρόσκληση για τη Συμμαχία σε ένα χρόνο και για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι προτεραιότητες αυτές απηχούν την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Σόφια στην περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων, τόνισε ο κ. Στογιάνοφ. Υπογράμμισε δε τη σημασία της συνεργασίας και των άριστων σχέσεων των δύο χωρών για την επικράτηση κλίματος ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης στο Κόσοβο, την ΠΓΔΜ και σε άλλες εστίες έντασης προς όφελος της ευρωπαϊκής προοπτικής της περιοχής.
«Έχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα, και οι φίλοι αυτοί δεν είναι μόνο στο ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Παρβάνοφ, ο οποίος έδωσε έμφαση στα μεγάλα περιθώρια για διεύρυνση της πολιτικής αλλά και της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Η διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων και η δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για νέες ελληνικές επενδύσεις στη Βουλγαρία θεωρούνται σημαντικά στοιχεία για την ανάκαμψη της βουλγαρικής οικονομίας και την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της φτώχειας και της ανεργίας, πρόσθεσε.
Οι σχέσεις με την Ελλάδα έχουν ιδιαίτερο βάρος στην εξωτερική πολιτική της Βουλγαρίας, στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη και η Σόφια πρέπει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξή τους, τόνισε με τη σειρά του ο κ. Μπόνεφ.
ΑΠΕ
- Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ρήξη χιαστού ο Ίνγκασον – Εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Καλάμπρια
- Έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Σαμ Νιλ
- Silicon Valley: Ο «χρυσός κανόνας» του Τζεφ Μπέζος υπό αμφισβήτηση – «Οι δύο πίτσες είναι πλέον πολλές»
- Από την 4η Ιουλίου ως την Ημέρα της Βαστίλης – Πώς Γαλλία και ΗΠΑ αναδιαμορφώνουν τα έθνη τους μέσω τελετουργίας
- Οι όμιλοι του FIBA Europe Cup και οι αντίπαλοι των τεσσάρων ελληνικών ομάδων
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων που επιδεινώνουν τη θέση της χώρας
- Εκλογές την άνοιξη, επιμένει ο Μητσοτάκης – Θέλει να διαπραγματευτεί άλλο ένα «Ταμείο Ανάκαμψης»
- Ακόμη περισσότερα στρατεύματα θα χρειαστούν οι ΗΠΑ για τον έλεγχο του Ορμούζ – Μεγάλο το ρίσκο για τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442