Σε καλό δρόμο η Ολυμπιακή προετοιμασία, δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΟΕ
Tην εμπιστοσύνη του ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004 θα στεφθούν με επιτυχία, εκφράζει ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian.
Στη συγκεκριμένη αναφορά του στους Oλυμπιακούς Aγώνες της Αθήνας ο κ. Ρόγκ δήλωσε ότι «H Αθήνα βρίσκεται στον δρόμο να διοργανώσει μια πολύ καλή Ολυμπιάδα. Το αν θα είναι καλύτερη από την τελευταία (του Σίνδεϊ) αυτό θα το γνωρίζουμε όταν θα τελειώσουν οι αγώνες» δηλώνει ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ σε δηλώσεις του, το Σάββατο, στη βρετανική εφημερίδα Guardian.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι «για τους τομείς που νομίζουμε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις έχουμε κάνει γνωστές τις θέσεις μας. Η ελληνική Οργανωτική Επιτροπή εργάζεται πολύ σκληρά να φέρει τις προετοιμασίες των Αγώνων στο χρονοδιάγραμμά τους», τονίζοντας ότι «οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας θα έχουν επιτυχία».
Στην ίδια έκδοση της εφημερίδας και στη στήλη του δημοσιογράφου Ντάνκαν Μακάϊ, δημοσιεύεται άρθρο που αναφέρεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με τον τίτλο «Η διαμάχη για την εξουσία θέτει σε κίνδυνο τους Αγώνες».
«Ανώτερος αξιωματούχος της ΔΟΕ», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, «εξέφρασε φόβους ότι οι προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς του 2004 θα καταρρεύσουν αν το πρόσωπο – κλειδί στην προετοιμασία των Αγώνων, η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη πραγματοποιήσει την απειλή της να παραιτηθεί».
«Η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη είναι αυξανόμενα απογοητευμένη με την ηγεσία της ελληνικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό τον περασμένο μήνα που είχε αποτέλεσμα να τοποθετηθούν επτά υφυπουργοί για να ασχολούνται αποκλειστικά με την προβληματική προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. Καθώς οι υπουργοί αυτοί εμφανίζονται ανυπόμονοι να αφαιρέσουν από τη Γιάννα Αγγελοπούλου βασικές εξουσίες, και ειδικά αυτές που αφορούν τις σχέσεις της Ελλάδας με την ΔΟΕ, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι τώρα προετοιμασμένη να παραιτηθεί, γεγονός που θα προκαλέσει κρίση στη διοργάνωση των Αγώνων» σημειώνει ο αρθρογράφος της εφημερίδας.