Βλάπτει τη χώρα ο δημόσιος διάλογος για την τρομοκρατία, κατά τον υπ. Δημόσιας Τάξης
Οι παρεμβάσεις ιδιωτών και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ο δημόσιος διάλογος γύρω από το θέμα βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας μας, δηλώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχoΐδης, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.
Η πολιτική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δεν μπορεί να είναι η δαιμονοποίηση του προβλήματος και η συνωμοσιολογία, επισημαίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και τονίζει πως οι παρεμβάσεις ιδιωτών και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ο δημόσιος διάλογος γύρω από το θέμα βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας μας.
Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο υπουργός αναφέρεται στο θόρυβο που προκλήθηκε με τις δηλώσεις του πρώην πρέσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τόμας Νάιλς, τονίζοντας ότι: «Η δική μου θέση είναι ότι η τρομοκρατία πρέπει να αντιμετωπιστεί από εμάς, όπως είναι, ως μια ύψιστη πολιτική επιχειρησιακή προτεραιότητα για τις αρχές και τη χώρα υπό το φως και των τελευταίων εξελίξεων μετά τις 11 Σεπτεμβρίου. Αφορά το κύρος της χώρας μας, τις εξωτερικές της σχέσεις και τη δημοκρατία μας.
»Όλη αυτή η συζήτηση είναι εντελώς αποπροσανατολιστική, δεν βοηθά καθόλου στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Κάνουμε μεγάλη χάρη στους κυρίους αυτούς της 17 Νοέμβρη μπαίνοντας σε έναν δημόσιο διάλογο, σε αυτό το επίπεδο. Δεν ωφελεί καθόλου».
Αφού τονίζει ότι η τρομοκρατία είναι ένα θέμα που πολλές φορές διαταράσσει τις σχέσεις της Ελλάδας με άλλες χώρες, χαρακτηρίζει την καταπολέμησή της «εθνικό ζήτημα».
Ο ίδιος θεωρεί ότι «η συνεργασία μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει μία πολύ ουσιαστική διάσταση και θα πρέπει να εκλείψουν οι φωνές ιδιωτών -κυρίως- οι οποίες προκαλούν αναστάτωση πολλές φορές» και υποστηρίζει πως «η επίσημη αμερικανική κυβέρνηση τηρεί μία υπεύθυνη στάση απέναντι στο πρόβλημα αυτό».
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων