Το ΥΠΕΧΩΔΕ απαντά στις κατηγορίες της ΝΔ για τα έργα
Οι πλημμύρες των ημερών έκαναν... νερά και στην πολιτική ζωή της χώρας· συνέχεια στην αντιπαράθεση έδωσε την Τετάρτη η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, που χαρακτήρισε τις κατηγορίες της ΝΔ «ανεπίτρεπτη στάση» και υπενθύμισε τα «τεράστια έργα» που έγιναν.
29
Την «ανεπίτρεπτη» στάση της ΝΔ σχετικά με τα έργα κατήγγειλε την Τετάρτη η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ· οι κατηγορίες από στελέχη της αντιπολίτευσης, πως το υπουργείο ευθύνεται για τα προβλήματα κατά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, προκάλεσαν την απάντηση της Βάσως Παπανδρέου, που μίλησε για «λογικές τυφλής σύγκρουσης και μικροκομματικής εκμετάλλευσης».
«Τα έργα υποδομής που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα είναι τεράστια. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από το 1993 διαμόρφωσε το κατάλληλο πλαίσιο για την ταχεία υλοποίηση των έργων και, παράλληλα, τον έλεγχο της ποιότητάς τους και την απόδοση ευθυνών για τις περιπτώσεις κακοτεχνιών» τονίζεται στην ανακοίνωση της υπουργού.
Η Βάσω Παπανδρέου εκτίμησε: «Είναι ανεπίτρεπτο η αξιωματική αντιπολίτευση να διολισθαίνει σε λογικές τυφλής σύγκρουσης και μικροκομματικής εκμετάλλευσης, μηδενίζοντας τα πάντα».
Έδωσε εξηγήσεις για το μήλον της έριδος, το έργο του ΠΑΘΕ και την εργολαβία κατασκευής των μόνιμων μέτρων αντιμετώπισης της κατολίσθησης Μαλακάσας. Μιλά για την κατολίσθηση του 95 («δεν ήταν δυνατόν, σε καμία περίπτωση, να προβλεφτεί κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου») και τα έργα που έγιναν για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.
Και καταλήγει: «Κατά την πρόσφατα εκδηλωθείσα κακοκαιρία και παρά την έντονη βροχόπτωση, το έργο ανταποκρίθηκε πλήρως στο σχεδιασμό του και κανένα πρόβλημα στην ασφάλεια της κυκλοφορίας δεν δημιουργήθηκε».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Σεισμός Κρήτη: Η εκτίμηση Χουλιάρα για τη σεισμική ακολουθία
- Τα σνακ που χαρίζουν ενέργεια (πριν την προπόνηση)
- Προς κατάργηση η προσωρινή σύνταξη
- Αίθριος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας το Σάββατο
- Ο Κόλμαν Ντομίνγκο δεν θεωρεί ότι το «Michael» αποκρύπτει την αλήθεια
- Πως το παρελθόν επηρεάζει τις σχέσεις μας
- Ο Μπίλι Πόρτερ έχει να λάβει πρόσκληση για το Met Gala από το 2019
- Ρωσία: Οι ΗΠΑ έχουν απορρίψει το διεθνές δίκαιο, ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντά τους, δηλώνει ο Λαβρόφ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442