Στα έξι τρισ. δραχμές τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια τον Αύγουστο
Στα έξι τρισ. δραχμές ανήλθαν οι χορηγήσεις στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Τα καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 45,4% και τα στεγαστικά κατά 35,6%.
Σταέξι τρισ. δραχμές ανήλθαν οι χορηγήσεις στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Τα καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 45,4% και τα στεγαστικά κατά 35,6%.Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τοποθετήσεις σε repos μειώθηκαν οριακά στα 10,69 τρισ. δρχ. από 10,79 τρισ. τον Ιούλιο.
Συγκεκριμένα, τα καταναλωτικά δάνεια ανήλθαν στα 2,3 τρισ. δραχμές και τα στεγαστικά στα 3,7 τρισ. δραχμές. Μολονότι τα υπόλοιπα των στεγαστικών και των καταναλωτικών δανείων αυξήθηκαν, ο ρυθμός αύξησήςτους σημείωσε μικρή επιβράδυνση έναντι του Ιουλίου (50,4% και 41,7% αντίστοιχα).
Ο ρυθμός αύξησης, πάντως, κρίνεται ιδιαίτερα υψηλός και η Τράπεζα της Ελλάδας αναμένεται να διατηρήσει το πλαφόν στις συγκεκριμένες κατηγορίες δανείων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τοποθετήσεις σε repos σημείωσαν μικρή πτώση τον Αύγουστο και διαμορφώθηκαν στα 10,69 τρισ. δραχμές από 10,69 τρισ. τον προηγούμενο μήνα.
Καθώς ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο φορολόγησης των repos και το κλίμα στη Σοφοκλέους βελτιώνεται, εκτιμάται ότι οι επενδύσεις στα συγκεκριμένα προϊόντα σταδιακά θα μειώνονται.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών