Κράτος και ασφαλιστικά ταμεία να πληρώσουν για τα απογευματινά ιατρεία ζητά η ΕΝΙΘ
Την κάλυψη των δαπανών για τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι από τους ασθενείς ζήτησε τη Δευτέρα η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).
Kάλυψη των δαπανών για τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα ασφαλιστικά ταμεία ζητά η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ). Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η ΕΝΙΘ εξέφρασε τις έντονες αντιρρήσεις της στην απόφαση του υπουργού Υγείας, Αλέκου Παπαδόπουλου, κατά το μέρος που προβλέπει ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν τις επισκέψεις τους στα απογευματινά ιατρεία.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης,Ε.Πλωμαρίτης, οι νοσοκομειακοί γιατροί τάσσονται υπέρ της δωρεάν παροχής υπηρεσιών υγείας για όσους θα επισκέπτονται τα απογευματινά ιατρεία.«Το βάρος πρέπει να σηκώσουν καθ ολοκληρία το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς αύξηση των εισφορών των εργαζομένων, που είναι ήδη πολύ μεγάλες σε σχέση με τους μισθούς τους»ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ ζήτησε, ακόμη, αύξηση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για την πληρωμή όλων όσοι θα εργάζονται το απόγευμα, την πρόσληψη νέου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, καθώς καιτην ανάπτυξη όλων των αναγκαίων υποδομών.
Καταλήγοντας, ο κ. Πλωμαρίτης ανέφερε ότι η ΕΝΙΘ βρίσκεται σε επαφή με τους κοινωνικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, με στόχο τη διοργάνωση σύσκεψης, κατά την οποία θα αποφασιστεί από κοινού η στάση που θα τηρηθεί περαιτέρω.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.