Ασκήσεις για την αντιμετώπιση πιθανής επίθεσης τρομοκρατών προγραμματίζει η ΕΛΑΣ
Γιγαντιαίες ασκήσεις, πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, ετοιμάζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να προετοιμαστούν η ΕΛΑΣ αλλά και δεκάδες άλλες κρατικές υπηρεσίες σε ενδεχόμενο τρομοκρατικό πλήγμα.
Την πραγματοποίηση γιγαντιαίων ασκήσεων ανταπόκρισης της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και όλων των κρατικών υπηρεσιών σε ενδεχόμενες μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις, αποφάσισε τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σύμφωνα με δημοσίευμα, την Πέμπτη, της εφημερίδας Το Βήμα.
Ένα από τα σενάρια της άσκησης αποτελεί παραλλαγή της τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ και θα απαιτεί τον αποκλεισμό οικοδομικών τετραγώνων, τον απεγκλωβισμό πολιτών κ.ά. Για την πραγματοποίηση αυτών των ασκήσεων-με απόρρητο σχεδιασμό- έχει συσταθεί ειδική επιτροπή στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης με τη συμμετοχή τμήματος της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και αξιωματούχων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων.
Οι ασκήσεις θα γίνουν με βάση το σχεδιασμό ξένων διωκτικών υπηρεσιών και κυρίως των ΗΠΑ. Η πρώτη εξ αυτών θα εκτελεστεί το Νοέμβριο, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 αστυνομικών, δυνάμεων του στρατού και στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας δημόσιων οργανισμών.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.