
Στο 0,16% του ΑΕΠ οι επενδύσεις σε κεφάλαια υψηλού κινδύνου
Oι επενδύσεις σε κεφάλαια υψηλού κινδύνου ανήλθαν στην Ελλάδα στο 0,16% του ΑΕΠ το 2000 και ήταν από τις χαμηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα.
27
Oι επενδύσεις σε κεφάλαια υψηλού κινδύνου ανήλθαν στην Ελλάδα στο 0,16% του ΑΕΠ το 2000 και ήταν από τις χαμηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαντην Πέμπτηστη δημοσιότητα.
Τις υψηλότερες επενδύσεις σε κεφάλαια υψηλού κινδύνου διέθεσαν η Μεγάλη Βρετανία με 0,4% του ΑΕΠ, η Ολλανδία με 0,39%, και η Γαλλία με 0,23%, ενώ τις χαμηλότερες εμφανίζουν η Δανία με 0,12% και η Αυστρία με 0,07%.
Ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 0,23% του ΑΕΠ των «15» καιστις ΗΠΑ οισυγκεκριμένες επενδύσειςανέρχονται στο 0,7% του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, η πρόσβαση των επιχειρηματικών σχεδίων υψηλού κινδύνου στη χρηματοδότηση υφίσταται πολλά εμπόδια, κυρίως λόγω του κατακερματισμένου φορολογικού συστήματος.
Η αξία αυτών των επενδύσεων, οι οποίες αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για την ανάδειξη της Ευρώπης στην περισσότερο ανταγωνιστική οικονομία του κόσμου έως το 2010,ανήλθε στα 19,6 δισ. ευρώ(εκ των οποίων τα 6,4 δισ. σε δημιουργία νέων επιχειρήσεων)απόδέκα δισ. ευρώ το 1999.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Χωρίς τον «αποδιοπομπαίο τράγο» Όρμπαν, ίσως ήρθε η ώρα για την ΕΕ να φτάσει στην ρίζα των προβλημάτων της
- Βαλένθια-Χιρόνα 2-1: Βαθιά ανάσα οι «νυχτερίδες»
- Ο Βασίλης Κικίλιας κρούει κώδωνα κινδύνου για την κρίση στο Ορμουζ και το κόστος της πράσινης μετάβασης στη ναυτιλία
- ΗΠΑ: Η υπόθεση των αγνοούμενων επιστημόνων φτάνει από το ίντερνετ στον Λευκό Οίκο – Θεωρία συνωμοσίας ή αποκάλυψη;
- ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: O Mιχαηλίδης άνοιξε το σκορ για τον δικέφαλο, ισοφάρισε για τους Κρητικούς ο Φούντας (vid)
- Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον 2-1: Στον τελικό οι «πολίτες» με ανατροπή και με γκολ στο 83′ και στο 87′!
