Αθωώθηκε ο Αβραάμ Λεσπέρογλου και καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης
Τα σίδερα της φυλακής ίσως να μοιάζουν σύντομα ανάμνηση για τον Αβραάμ Λεσπέρογλου, που αθωώθηκε από το πρωτοβάθμιο κακουργιοδικείο για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετώπιζε και προσανατολίζεται να καταθέσει άμεσα αίτηση αποφυλάκισης.
29
Το πρωτοβάθμιο κακουργιοδικείο έκρινε την Τετάρτη αθώο τον Αβαράμ Λεσπέρογλου για τις κατηγορίες που σχετίζονταν με τη δράση της Αντιτρομοκρατικής Πάλης, και πλέον ο δρόμος για την ελευθερία είναι ανοιχτός -αναμένεται την Πέμπτη η κατάθεση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής του. «Ξεκινά ξανά η ζωή μου» ήταν η πρώτη δήλωση του Αβραάμ Λεσπέρογλου μετά την αθώωσή του.
Αναλυτικά, το δικαστήριο έκρινε τον Λεσπέρογλου:
– Αθώο (ομόφωνα) για την κατηγορία της απλής συνέργειας στη δολοφονία του εισαγγελέα Γιώργου Θεοφανόπουλου, την 1η Απριλίου 1985
– Αθώο (κατά πλειοψηφία 5-2) για τη δολοφονία του ιδιωτικού αστυνομικού της χρηματαποστολής, Γιώργου Πανταζόπουλου
– Αθώο (ομόφωνα) για τη δολοφονία του δεύτερου συνοδού, Μιχάλη Τσιμπούρη
– Αθώο (κατά πλειοψηφία 5-2) για την κατηγορία της απλής συνέργειας στις δολοφονίες των τριών αστυνομικών κατά τη συμπλοκή στου Γκύζη
Με την απόφαση του Δικαστηρίου έπαψε οριστικά η ποινική δίωξη για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, εκ των οποίων ορισμένες κρίθηκε ότι έχουν ήδη παραγραφεί.
Πάντως ο Αβραάμ Λεσπέρογλου επέστρεψε στις φυλακές, αφού εκτίει την ποινή φυλάκισης (συνολικά, 3,5 χρόνια) που του έχει επιβληθεί για τα αδικήματα των πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και της λιποταξίας. Όμως προσανατολίζεται να καταθέσει άμεσα, την Πέμπτη μάλλον, αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, καθώς έχει ήδη εκτίσει τα τρία πέμπτα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Σεισμός Κρήτη: Η εκτίμηση Χουλιάρα για τη σεισμική ακολουθία
- Τα σνακ που χαρίζουν ενέργεια (πριν την προπόνηση)
- Προς κατάργηση η προσωρινή σύνταξη
- Αίθριος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας το Σάββατο
- Ο Κόλμαν Ντομίνγκο δεν θεωρεί ότι το «Michael» αποκρύπτει την αλήθεια
- Πως το παρελθόν επηρεάζει τις σχέσεις μας
- Ο Μπίλι Πόρτερ έχει να λάβει πρόσκληση για το Met Gala από το 2019
- Ρωσία: Οι ΗΠΑ έχουν απορρίψει το διεθνές δίκαιο, ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντά τους, δηλώνει ο Λαβρόφ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442