Με απώλειες 0,58% έκλεισε την Τετάρτη η Σοφοκλέους
Με μικρές απώλειες 13,8 μονάδων (0,58%), στις 2.391,34, έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν ο ισχνός τζίρος που έφτασε μόλις τα 28,8 δισ. δραχμές.
28
Με μικρές απώλειες 13,8 μονάδων (0,58%), στις2.391,34, έκλεισε την επαύριο του ανασχηματισμού της κυβέρνησης το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήτανη μικρή αξία των συναλλαγών, η οποία έφτασε μόλις τα 84,5 εκατ. ευρώ, ή τα 28,8 δισ. δραχμές.
Η αγορά αναμένει τις κινήσεις του νέου οικονομικού επιτελίου, υπό τον κ. Χριστοδουλάκη, τόσο στο μέτωπο των δημοσιονομικών (προϋπολογισμός 2002)όσο και στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών (απελευθερώσεις αγορών, ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ.), εν μέσω της μεγαλύτερης από την αναμενόμενη επιβράδυνσης της ευρωπαϊκής και αμερικανικής οικονομίας.
Ο FTSE/ASE 20 υποχώρησε κατά 0,71%, στις 1.329,90 μονάδες (χαμηλό ημέρας 1.327,11), οFTSE/ASE Mid40 σημείωσεπτώση0,50% καιοFTSE/ASE Small Cap 80κατέγραψεαπώλειες 0,64%.
Όλοι οι κλαδικοί δείκτες, εκτός από τις εταιρείες Βασικών Μετάλλων(+0,72%) και Λιανικού Εμπορίου (+0,05%),κινήθηκαν σεαρνητικό έδαφος. Τις υψηλότερεςαπώλειες σημείωσαν οιεταιρείες Επενδύσεων(1,99%) και οι εταιρείεςΧονδρικού Εμπορίου(1,43%).
Τον υψηλότερο τζίρο συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Panafon(+3,05% στις 1.840 δρχ.), τoυ OTE(-0,22% στις6.127 δρχ.) και τηςSex Form(-2,04% στις 5.561 δρχ.).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν,82 ενισχύθηκαν,242 υποχώρησαν και53 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εθνική πόλο: Πότε θα διεξαχθεί ο ημιτελικός του Super Final με την Ιταλία
- Σύρος: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη δολοφονία της 42χρονης διασώστριας – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Τα στοιχεία επιμένουν ότι υπήρξε σκάνδαλο Novartis πίσω από το αφήγημα περί «σκευωρίας»
- MyCenae: Δίνοντας σάρκα και οστά στον μύθο των Ατρειδών
- Πόσο κοστίζει το μισθολογικό χάσμα στην ΕΕ; Τι χάνει μια Ελληνίδα σε ετήσιο εισόδημα σε σχέση με έναν άνδρα
- Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να φύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο – Γιατί είναι ανησυχητικό το «ατύχημα» της OpenAI
- Σήμερα η Ελλάδα αποχαιρετά την σπουδαία Μαίρη Λίντα – Πού θα γίνει η κηδεία της
- Συντάξεις «πείνας» για 8 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/paul-n5gFu17iYug-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442