Στην τρομοκρατία, το ρόλο της ΕΕ στις περιφερειακές κρίσεις, αλλά και στη θέση της γυναίκας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κ.Καραμανλής μιλώντας, το Σάββατο, στην 24η γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών.
Πιο σκληρή πρέπει να είναι η στάση της διεθνούς κοινότητας απέναντι στον αλβανικό εξτρεμισμό και ειδικότερα στη διασύνδεση της τρομοκρατίας με τα εξτρεμιστικά στοιχεία των Βαλκανίων, τόνισε Κ.Καραμανλής σε ομιλία του στη γενική συνέλευση τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών.
Ο πρόεδρος της ΝΔεπισήμανε ότι «η τρομοκρατία πρέπει να χτυπηθεί με αποφασιστικό και απόλυτο τρόπο, σημειώνοντας ότι αποτελεί όχι μόνο ποινικό αλλά και πολιτικό έγκλημα, γιατί δεν σκοτώνει μόνο αθώους ανθρώπους αλλά επιχειρεί να σκοτώσει την ίδια τη Δημοκρατία και την ελευθερία».
Ο κ. Καραμανλής τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της ΕΕ και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεισφέρει ενεργά στην κοινή προσπάθεια. «Οι καιροί δεν αφήνουν περιθώρια για παθητικούς παρατηρητές. Νικητές είναι όσοι συνδιαμορφώνουν τα γεγονότα και η Ελλάδα σίγουρα μπορεί να συνδράμει πολιτικά και διπλωματικά με γνώμονα το μέτρο, τη σύνεση, τη λογική και τη μετριοπάθεια. Ένας αόρατος εχθρός δεν καταπολεμάται από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε αντιμετωπίζεται με οργή και διάθεση αντεκδίκησης. Τα πιο αποτελεσματικά όπλα είναι η υπομονή, η επαγρύπνηση και η ψυχραιμία», συμπλήρωσε.
Οαρχηγόςτου κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ακόμηότι πρέπει να υπάρχει παρέμβαση της ΕΕ στις περιφερειακές κρίσεις.
Αναφερόμενος στις γυναίκες, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η ενσωμάτωση της αρχής της ισότητας των ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών στο σύνολο των πολιτικών της ΕΕ, αποτελεί μια κατάκτηση που πρέπει να υπερασπίζουμε με κάθε ευκαιρία.
Σημείωσε, επίσης, ότι παρά τις πολιτικές προθέσεις που διακηρύσσονται, οι γυναίκες βρίσκουν σήμερα εργασία σε ποσοστό κατά 18% μικρότερο από τους άνδρες στην ΕΕ, αμείβονται λιγότερο, είναι ιδιοκτήτριες μόλις του 23% των επιχειρήσεων που δρουν στην Ένωση, ενώ η αντιπροσώπευσή τους στα εθνικά κοινοβούλια τις περισσότερες φορές είναι απογοητευτική.
Ειδικότερα για την Ελλάδα, τόνισε ότι οι άνεργες γυναίκες είναι υπερδιπλάσιες των άνεργων ανδρών, οι αμοιβές τους είναι χαμηλότερες κατά 32%, ενώ το ποσοστό των γυναικείων μελών του ελληνικού κοινοβουλίου φτάνει μόλις το 6%.
Τέλος, ανέφερεότι ο γυναίκες των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε πολλούς τομείς και επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα στον τρόπο ζωής ανάμεσα στις γυναίκες που έχουν ασπαστεί το μουσουλμανικό έναντι του χριστιανικού ή οποιουδήποτε άλλου τρόπου ζωής.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.