Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνία της ΑΕΚ με τον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha Digital

Συμφωνία της ΑΕΚ με τον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha Digital

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, μετά την καταγγελία της σύμβασης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με την εταιρεία Νetmed, προχώρησε σε συμφωνία με τον Alpha Digital. Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Μάκης Ψωμιάδης, η συμφωνία που υπεγράφη έχει τριετή διάρκεια και η ΑΕΚ θα εισπράξει 9,2 δισ. δραχμές και ακόμη 1,5 δισ. για χορηγία στη φανέλα.

34

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, μετά την καταγγελία της σύμβασης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με την εταιρεία Νetmed, προχώρησε σε συμφωνία με τον Alpha Digital. Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Μάκης Ψωμιάδης, η συμφωνία που υπεγράφη έχει τριετή διάρκεια και η ΑΕΚ θα εισπράξει 9,2 δισ. δραχμές και ακόμη 1,5 δισ. για χορηγία στη φανέλα.

Την ανακοίνωση της συμφωνίας έκανε ο ίδιος ο διοικητικός παράγοντας της ΑΕΚ με έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στην οποία, εκτός των άλλων, καταφέρθηκε κατά της ολλανδικής εταιρείας για τη στάση που κράτησε σχετικά με την αναπροσαρμογή των όρων του συμβολαίου, την οποία δεν πραγματοποίησε -όπως είπε- χαρακτηριστικά ποτέ.


Κατηγόρησε, μάλιστα, τη Netmed ότι ήθελε να ξεπουλήσει την ΑΕΚ, κατανομάζοντας ως υπεύθυνους τους κ. Καραγεώργη, Ταγματάρχη και Μπούρα.

«Στην πορεία, μετά την ανάληψη της ομάδας από την Ippoventure, διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν και άλλα τρικ. Από τα 16 δισ. δρχ., τα 2,5 δισ. ήταν για υποχρεώσεις της περιόδου 2000-2001 από μεταγραφές του καλοκαιριού συν κάποια άλλα έξοδα, τα οποία εκείνοι τα εμφάνιζαν ως ενίσχυση για φέτος.

»Στο διάστημα δύο μηνών που είμαστε διοίκηση έλεγαν ότι οι μεταγραφές γίνονταν με επιταγές της Νetmed από τα τηλεοπτικά, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Όλες έγιναν με χρήματα της διοίκησης. Η ανακοίνωση της Netmed είναι ψευδής. Η ΑΕΚ μπορεί να απαιτήσει λεφτά από τους Ολλανδούς, που αγγίζουν τα 5,5 δισ. δρχ. Θα τα διεκδικήσουμε με δικηγόρους μας, για να μη φτάσουμε στα δικαστήρια. Η Netmed έχει ανοίξει πληγές που δεν κλείνουν. Δεν υπάρχουν μόνο τα αστικά, αλλά και τα ποινικά δικαστήρια. Δεν πιστεύω να πάει στα δικαστήρια, γιατί δεν τη συμφέρει» τόνισε ο κ. Ψωμιάδης, και συνέχισε:

«Η Netmed μίλησε πρώτα με όλες τις ομάδες, έκανε αναπροσαρμογές σε Ηρακλή, από 500 εκατ. δρχ. σε 1,1 δισ. και μάλιστα για 2 αντί για 6 χρόνια, Ιωνικό στα 900 εκατ. και το νεοφώτιστο Αιγάλεω παίρνει 800 εκατ. Στην ουσία, η ΑΕΚ είχε συμβόλαιο 8 δισ., περίπου 800 εκατ. δρχ. τον χρόνο. Ζητήσαμε συνάντηση με την υπεύθυνη της Netmed, Σέριλ Ρέιν, και επαναδιαπραγμάτευση των όρων του συμβολαίου. Συζητούσαμε για ένα μήνα και μας έλεγαν ότι πρέπει να συσκεφθούν με τους μετόχους. Στις 10 Οκτωβρίου πήρα επιστολή από την κυρία, που έλεγε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει ήταν να ενδιαφερθεί να μας βρει χορηγό ή να κάνουμε μάρκετινγκ, να πουλάμε φλιτζάνια, μαντηλάκια και χαρτομάντιλα με το σήμα της ΑΕΚ, αλλά μας είπε δεν μπορεί να κάνει αναπροσαρμογή των όρων του συμβολαίου.»

Καταλήγοντας ο κ. Ψωμιάδης έδωσε για μία ακόμη φορά την υπόσχεση ότι θα προσπαθήσει να κάνει μεγάλη την ΑΕΚ, υγιή και χωρίς να είναι καταδικασμένη στα χρέη. «Χθες το βράδυ, ελεύθεροι από τη σύμβαση με την ολλανδική εταιρεία, η ΑΕΚ αναστήθηκε. Σπάσαμε το γύψο και κάναμε συζητήσεις με το άλλο τηλεοπτικό κανάλι, και στις 8:30 σήμερα το πρωί καταλήξαμε σε συμφωνία για 3ετή σύμβαση με τον Alpha, που αρμόζει στους στόχους της ΑΕΚ. Για 3 χρόνια θα πάρουμε 9.2 δισ., συμπεριλαμβανομένων των φιλικών αγώνων, δηλαδή 3, 3 και 3,2 δισ. ανά χρόνο. Πλέον η ΑΕΚ μπορεί πρωταγωνιστεί με το κεφάλι ψηλά, όπως οι άλλες δύο ομάδες» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024