
Νέο εργοστάσιο της Hyundai στην Κίνα
Τη συνεργασία της με την Beijing Automotive για την κατασκευή νέας εργοστασιακής μονάδας στην Κίνα ανακοίνωσε η Hyundai Motor Company.
Τη συνεργασία της με την Beijing Automotive για την κατασκευή νέας εργοστασιακής μονάδας στην Κίνα ανακοίνωσε η Hyundai Motor Company.
Τη συμφωνία υπέγραψαν ο πρόεδρος της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας, D.J.Kim, και ο αντιπρόεδρος, B.J.Park, με τον πρόεδρο της Beijing Automotive, C.H.An, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ.
Οι όροι της συνεργασίας αναφέρουν ότι η Hyundai θα επενδύσει 250 εκατομμύρια δολάρια στην Beijing-Hyundai Motor Company, όπως θα ονομάζεται η κοινοπραξία στην οποία θα ανήκει η νέα μονάδα παραγωγής επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα.
Η νέα κατασκευαστική μονάδα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2002, με αρχική δυνατότητα παραγωγής 100.000 αυτοκίνητα, ενώ μέχρι το 2005 η παραγωγή αναμένεται να αγγίξει τα 200.000 αυτοκίνητα. Το πρώτο μοντέλο που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής του νέου εργοστασίου θα είναι το Sonata και θα ακολουθήσει το οικογενειακό Elantra.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των δύο εταιρειών, η απόφαση για την ίδρυση της κοινοπραξίας βασίστηκε στην προβλεπόμενη ταχεία ανάπτυξη της κινεζικής αγοράς αυτοκινήτου, μετά την ένταξή της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, αλλά και τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο το 2008.
Πηγή: Hyundai
auto.in.gr
- ΗΠΑ – Τουρκία: Αμερικανοί βουλευτές ζητούν εξηγήσεις για την πιθανή επαναπροσέγγιση στο θέμα των F-35
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Γιατί;
- Eurovision 2026: Ξεσήκωσε το κοινό ο Akylas και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου
- Βρετανία: Ο Στάρμερ προς το παρόν διασώθηκε – Αλλά η εξουσία του είναι επισφαλής
- Τρόμος στη Μασαχουσέτη: Άνδρας άρχισε να πυροβολεί στη μέση του δρόμου – 11 τραυματίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 13.05.2026]


